Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΟΧΙ
στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα
  • Να ολοκληρωθεί στο β γύρο το πολιτικό μήνυμα της πρώτης Κυριακής. Υπερψηφίζουμε μαζικά και αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις σε 85 δήμους και σε μία νομαρχία
  • Αντιστεκόμαστε στα εκβιαστικά διλήμματα και στις θεωρίες του "μικρότερου κακού". Καταψηφίζουμε τους συνδυασμούς που στηρίζονται από κυβέρνηση, ΣΥΝ, ΝΔ. Ρίχνουμε λευκό, άκυρο ή κάνουμε αποχή

ΣΕΛ.  2   -   3,   6   -   7

Δίνουν τη μάχη σε Β' Αθήνας και Β' Πειραιά

1. ΒΥΡΩΝΑΣ: Ρογκάκος Νίκος

2. ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Κορτζίδης Χρήστος

3. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κατημερτζής Γεώργιος

4. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Γιώγος Γεώργιος

5. ΤΑΥΡΟΣ: Βακαλόπουλος Παναγιώτης

6. ΠΕΡΑΜΑ: Πατσιλινάκος Γιάννης

7. ΝΙΚΑΙΑ: Νικολαϊδου Βέρα

8. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Θέμελης Νίκος

Δίνουν τη μάχη του β γύρου. Με αποφασιστικότητα και πείσμα. Με όπλο την αλήθεια και σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού των δήμων τους. Δήμων, με αγωνιστικές παραδόσεις, που έχουν δώσει μάχες και μάχες και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την προσφορά των κομμουνιστών δημάρχων, τον καθοριστικό ρόλο της αγωνιστικής συσπείρωσης του λαού.

Αυτή είναι η αλήθεια. Και θα βγει και πάλι, την Κυριακή αυτή, νικήτρια. Κόντρα στις κάθε είδους βρώμικες μεθοδεύσεις, στα ψεύτικα τα λόγια τα "μεγάλα", στους τεχνητούς εκβιασμούς και τα κίβδηλα διλήμματα.


ΣΕΛ.  8   -   13

Η υποκρισία του ΣΥΝ

Εκπρόσωποι του ΣΥΝ και ο ίδιος ο πρόεδρός του, Ν. Κωνσταντόπουλος, επιτίθενται στο ΚΚΕ και μιλούν, όπως και η εφημερίδα "Αυριανή", για "ανίερες συμμαχίες", δηλαδή για συμμαχία ΝΔ - ΚΚΕ!

Η ηγεσία του ΣΥΝ με τη θέση αυτή παίζει το παιγνίδι του ΠΑΣΟΚ, που πάγια τακτική του είναι να κρατά εγκλωβισμένα λαϊκά στρώματα και να απορροφά τη δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ δεν έχει κρύψει ότι υπάρχουν μια σειρά περιπτώσεις που για διάφορους λόγους ένας συνδυασμός, εκτός από το Κόμμα μας, στηρίζεται από δύο ή περισσότερα κόμματα, όπως ΝΔ, ΔΗΚΚΙ και ΣΥΝ, κατά βάση, ή και ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ΚΚΕ δεν έχει γίνει καμιά συνεργασία, ούτε έκπτωση.

Αν ο ΣΥΝ θεωρεί ότι είναι ανίερη συμμαχία να υποστηρίζεται ένας υποψήφιος από το ΚΚΕ και τη ΝΔ σε κάποιες περιπτώσεις, γιατί δεν είναι ανίερη αυτή η συμμαχία όταν συμβαίνει ο ΣΥΝ και η ΝΔ να έχουν κοινό υποψήφιο και μάλιστα όχι σε κάποιους δήμους, αλλά και σε νομαρχίες; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν γίνεται ευρύτερη συνεργασία και μάλιστα με κεντρική διαπραγμάτευση του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, που είναι κυβερνητικό κόμμα;

Το πρόβλημα με το ΣΥΝ είναι η υποκριτική του στάση και η επιλογή του να πολεμά το ΚΚΕ με τα ίδια επιχειρήματα που το κάνει το ΠΑΣΟΚ. Επειδή η υποκρισία και το ψέμα περίσσεψαν, καταγράφουμε προς ενημέρωση, τους Δήμους και τις Νομαρχίες, όπου ο ΣΥΝ στηρίζει κοινό υποψήφιο με τη ΝΔ, για να δείξουμε ανάμεσα στα άλλα και τη διγλωσσία των στελεχών του:

ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ: Ο ΣΥΝ μαζί με τη ΝΔ, στήριξαν το ίδιο ψηφοδέλτιο στις Νομαρχίες Κεφαλλονιάς,Ρεθύμνου,Δωδεκάνησων (στην τελευταία συμμετείχε και το ΔΗΚΚΙ).

ΔΗΜΟΙ: Ο ΣΥΝ μαζί με τη ΝΔ, στήριξαν το ίδιο ψηφοδέλτιο σε 45 Δήμους: Αγρινίου, Κοιν. Κομμένου, Φιλοθέης, Ψυχικού, Κυθήρων, Πόρου, Δροσιάς, Αιγείρας, Παραλίας, Ρίου, Ορχομενού, Ηρακλειδών, Καμείρου, Καρπάθου, Κάσου, Ν. Ρόδου, Πάτμου, Σύμης, Κηρέως, Βιάννου, Μαλίων, Αγ. Δημητρίου, Αργοστολίου, Κορθίου, Σίφνου, Νεάπολης, Ερεσσού, Ευεργετού, Λαπαίων, Συβρίτου, Ελευθερίου, Ινναχωρίου, Πλατανιών, Νέας Περάμου, Αταβύρου, Ν. Αρτάκης, Τεμένους, Κατσανοχωρίου, Χέρσου, Ιεράπετρας, Σητείας, Μανταμάδου, Ακρωτηρίου, Αρμένων, Μυθήμνης. Σημειώνουμε ότι 12 από τους παραπάνω υποψήφιους στηρίχτηκαν και από το ΚΚΕ.

Η υποκρισία λοιπόν από τους κυρίους του Συνασπισμού περισσεύει. Ενας λόγος επιπλέον για να τους δώσουν οι ψηφοφόροι ένα μάθημα ακόμη, αυτή την Κυριακή.



ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1999
Οριστικοποιήθηκαν τα μεγέθη της νέας λιτότητας

Πολλαπλή επίθεση θα δεχτούν τα λαϊκά εισοδήματα το 1999, καθώς προβλέπονται ονομαστικές αυξήσεις 2%, μη χορήγηση διορθωτικού ποσού, μη τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμάκων και οι κοινωνικές δαπάνες θυσιάζονται στο βωμό της ΟΝΕ


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ