Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάρτη 2000 - αριθ. φύλλου: 7613

Καταγγέλλουμε το διωγμό βιβλίων και εντύπων

Το κράμα της κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας, μαζί με το σκοταδισμό της Ιεράς Συνόδου και διαφόρων παραεκκλησιαστικών οργανώσεων μάς γυρίζει σε άλλες σκοτεινές εποχές. Μετά τις συνεχείς διώξεις κατά του «Ριζοσπάστη» και άλλων εντύπων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε χτες η σύλληψη από την Αστυνομία βιβλιοπώλη, που πουλούσε βιβλίο του Γ. Μανδίκου, το οποίο αναφέρεται στον Ε. Γιαννόπουλο, ενώ τη δίωξη κατά του Μ. Ανδρουλάκη από την εισαγγελική αρχή ακολούθησε και καταδίκη του βιβλίου του από την Ιερά Σύνοδο


ΣΕΛ.  12   -   13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ
Με το ΚΚΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ οι γυναίκες

Οι γυναίκες του μόχθου, όλες αυτές που πρωτοστατούν στον αγώνα για τα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία, στην κοινωνική συμμετοχή, στη μόρφωση, στην επιβίωση των αγροτικών νοικοκυριών, για το μέλλον των παιδιών τους, που καταδικάζουν την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, τους πολέμους και την αλλαγή των συνόρων, δεν πρέπει να αφήσουν ατιμώρητους στις εκλογές όλους αυτούς που ευθύνονται για όλα αυτά.

Τώρα πρέπει να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ για τα όνειρα που έκλεψε και την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που εφάρμοσε. Να καταδικάσουν τη ΝΔ γιατί διεκδικεί να εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Να καταψηφίσουν τα κόμματα, που, στο όνομα της Αριστεράς, στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Σήμερα πρέπει όλες να δυναμώσουν τη φωνή τους με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  20   -   23

Avaton

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πατριωτική φωνή αντίστασης κατά της Νέας Τάξης

Τη στιγμή που αυξάνονται τα βίαια επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανακοινώνει στοιχεία για συνεχείς μετακινήσεις Αλβανών από τη Νότια Σερβία προς το Κοσσυφοπέδιο, και ενώ αναμένονται οι μισθοφόροι αμερικανοΝΑΤΟικοί, να πατήσουν για μια ακόμα φορά το ελληνικό έδαφος, ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης χτες, διαδήλωσαν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και ενάντια στην κυβερνητική απόπειρα φίμωσης της βασικής αντιιμπεριαλιστικής φωνής στο χώρο του Τύπου, του «Ριζοσπάστη» μας.


ΣΕΛ.  3

ΜΙΝΙΟΝ
Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοτών

Τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν, απαιτούν οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τους εργοδότες για το κλείσιμο του πολυκαταστήματος


ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Η «μαύρη» εργασία καλά κρατεί

Η χρησιμοποίηση ανασφαλίστων Ελλήνων και αλλοδαπών σε επισκευαστικές εργασίες πλοίων καλά κρατεί, με την ανοχή και των αρμοδίων υπηρεσιών, όπως αποδεικνύει η περίπτωση του πλοίου «QUEEN Κωνσταντίνα»



ΑΓΟΡΑ
Φουντώνει η ακρίβεια

Στην αντίπερα όχθη από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς κινούνται οι τιμές στην αγορά, όπως αποκαλύπτεται ακόμα και από τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής. Μέσα σ' έξι μήνες τα είδη Διατροφής ανατιμήθηκαν 7%. Μεγάλες ανατιμήσεις στις δαπάνες για στέγαση, στις μεταφορές στα έτοιμα φαγητά κ.ο.κ.


ΣΕΛ.  27   -   40
ΓΣΕΒΕΕ
Επικίνδυνες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας

Τις μεθοδεύσεις των παρατάξεων ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ και ΑΣΚΜΜΕ, να συνεχίσουν και τα επόμενα τρία χρόνια να οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων σε ρόλο παθητικού αποδέκτη της «φιλελεύθερης» πολιτικής της ΕΕ, καταγγέλλει η ΔΗΚΕΒΕ


ΣΕΛ.  26

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ