Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Ενώ οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους, για τα τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις σχετικές δηλώσεις Κλίντον και όλα δείχνουν πως έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις, σήμερα θα γίνει η έκτακτη και κρίσιμη σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο, προκειμένου να αποφασίσει για τους "S - 300"


ΣΕΛ.  6

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΟΝΕΙΡΑ
ΑΠΑΤΗΛΑ
οι υποσχέσεις των κυβερνώντων

Σε 400 εκατομμύρια δραχμές - τα μισά πληρωμένα από τον κρατικό προϋπολογισμό - θα ανέλθει το κόστος της κυβερνητικής επιχείρησης του αποπροσανατολισμού και των νέων... χρυσών κουταλιών

Από μια πολύμορφη και μεγάλων διαστάσεων εκστρατεία παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων συνοδεύεται η επικείμενη εισαγωγή του ΕΥΡΩ στις διεθνείς χρηματαγορές, στις 4 Γενάρη. Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυβερνήσεις, τράπεζες, πολυεθνικές επιχειρήσεις, μέσα ενημέρωσης συντονίζονται σ' αυτή την προσπάθεια για την απόκρυψη της άλλης όψης του "κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος" και τη δημιουργία μιας πλαστής παραδείσιας εικόνας. Αύξηση της πραγματικής ανεργίας, μείωση της αγοραστικής δύναμης, κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα είναι οι συνέπειες που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι για το ΕΥΡΩ, για το "έμβλημα" της απόλυτης κυριαρχίας των πολυεθνικών και των τραπεζιτών.

Σε 400 εκατομμύρια δραχμές υπολογίζεται το κόστος της κυβερνητικής προπαγάνδας γι' αυτό το σκοπό και τα μισά απ' αυτά θα τα πληρώσουν, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

Ομως, ακόμη και οι "αρχιτέκτονες" της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης ανησυχούν για την έκβαση του εγχειρήματός τους, αφού διαπιστώνουν ότι απειλείται όχι μόνο από τις αντιδράσεις και τους αγώνες των λαών, αλλά και από την απειλή της οικονομικής ύφεσης, όπως και από τον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό.


ΣΕΛ.  5

ΜΑΘΗΤΕΣ
Οι αγώνες θα λύσουν τα προβλήματα

Στο κενό πέφτει η κυβερνητική επιχείρηση διάσπασης και εκτόνωσης των μαθητικών κινητοποιήσεων, με τις ψευτοαλλαγές, που ανακοίνωσε προχτές ο υπουργός Παιδείας. Κι ενώ ο υπουργός έδωσε χτες στη δημοσιότητα "παραδείγματα της τρίωρης προαγωγικής εξέτασης των μαθητών της Β τάξης του Ενιαίου Λυκείου" στα Μαθηματικά κι ένα "ενημερωτικό γράμμα", επιχειρώντας να δημιουργήσει μια "ονειρική κατάσταση", οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες, υπογράμμισαν: Τα προβλήματα θα λυθούν μέσα από τους αγώνες μας, γι' αυτό δεν κάνουμε πίσω, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ολοι καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση φοβάται τον αγώνα μας και γι' αυτό επιχειρεί να μας διασπάσει, κάνοντας ανούσιες διευθετήσεις και διαχωρίζοντας τη Β Λυκείου. Ομως, αν νομίζει ότι έτσι θα μας σταματήσει, απατάται οικτρά!

Και κάλεσαν, από τώρα, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους γενικότερα, στη μεγάλη διαδήλωση της 15ης Γενάρη 1999.


ΣΕΛ.  16   -   20

Προσφορά

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΗ ΜΟΣΚΩΦ, οι Μ. Π. και Φ. Λ. προσφέρουν για τα 80χρονα του τιμημένου ΚΚΕ 200.000 δρχ., μέσω Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας.



Φόροι - εφιάλτης για τους ΕΒΕ

Αποκαλυπτικά στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας για τη φορολογική επιβάρυνση των ΕΒΕ, με βάση τα περιβόητα "αντικειμενικά κριτήρια". Μέσα στην τριετία, οι φόροι αυξήθηκαν από 145% μέχρι 160%!


ΣΕΛ.  17
ΚΑΥΣΙΜΑ
Παραπλανητικές οι "ενδεικτικές τιμές"

Παραπλανητικές είναι οι τιμές, που δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης κάθε βδομάδα στη δημοσιότητα, ως "ενδεικτικές λιανικές τιμές" στα καύσιμα, κατάγγειλε η Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Αττικής


ΣΕΛ.  14
ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αγωνιστικό "ποδαρικό"

Αγωνιστικό "ποδαρικό" στο 1999 ετοιμάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ετσι, τα σωματεία τους, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να ξεκινήσουν με συγκέντρωση κατά την πρώτη βδομάδα του 1999


ΣΕΛ.  12
Σχιζοφρένεια το ... ανώτατο στάδιο του εκσυγχρονισμού

Η κυβέρνηση καταργεί τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση των - ήδη φθινουσών - δομών ψυχικής υγείας και αποασυλοποίησης


ΣΕΛ.  21
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ενταση στο Ν. Λίβανο

Με ρουκέτες "Κατιούσα", έπληξε η "Χεζμπολάχ" το Β. Ισραήλ, απαντώντας στο "λάθος" των ισραηλινών μαχητικών, που προκάλεσε το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας κοντά στη "ζώνη ασφαλείας", την Τρίτη. Με αντίποινα, απειλεί το Ισραήλ, ενώ το θερμόμετρο ανεβαίνει και πάλι


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ