Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Μάη 1999

Σήμερα η συγκέντρωση στα Τρίκαλα

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στα Τρίκαλα, πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του Πολιτικού Γραφείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Παττάκης,υποψήφιος ευρωβουλευτής.


ΣΕΛ.  5

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ
ΚΤΗΝΗ
οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να ξεσηκωθεί κατά των εγκληματιών του ΝΑΤΟ και των στηριγμάτων του. Να καταδικάσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του γιουγκοσλαβικού λαού. Να απαιτήσει την άμεση απεμπλοκή της χώρας από αυτό το βρώμικο πόλεμο

Δε χορταίνει από το αίμα των αμάχων ο ΝΑΤΟικός "βωμός" του ιμπεριαλισμού. Χτες, στη μεγαλύτερη σφαγή από τις 24 του Μάρτη, οκτώ ΝΑΤΟικές βόμβες διασποράς σκόρπισαν το θάνατο σε τουλάχιστον 100 αμάχους (κυρίωςγυναικόπαιδα) και δημιούργησαν δεκάδες τραυματίες στο χωριό Κορίσα, 90 χιλιόμετρα από την Πρίστινα. Τα αθώα θύματα ήταν αυτή τη φορά Κοσσοβάροι πρόσφυγες, που αναζητούσαν κατάλυμα για τη νύχτα.

Με έναν λόγο, όπου "αδικείται" ο Γκαίμπελς αν ονομαστεί γκαιμπελικός, τα ΝΑΤΟικά κτήνη μασούν τα λόγια τους και παριστάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το νέο τους ολοφάνερο έγκλημα.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα και στην υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία, όπου οι βομβαρδισμοί ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Με αφορμή τη νέα μαζική σφαγή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί "το λαό να ξεσηκωθεί κατά των εγκληματιών του ΝΑΤΟ και των στηριγμάτων του. Να καταδικάσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του γιουγκοσλαβικού λαού. Να απαιτήσει την άμεση απεμπλοκή της χώρας από αυτό το βρώμικο πόλεμο".


ΣΕΛ.  8   -   10


Συγκέντρωση οργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, μαζικοί φορείς της Αθήνας και του Πειραιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ΝΑΤΟική σφαγή.


ΣΕΛ.  3
Ενστολοι αστυνομικοί διαδήλωσαν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία

Αντιπολεμική συγκέντρωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία έκαναν χτες εκατοντάδες ένστολοι αστυνομικοί, φωνάζοντας το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Εκπρόσωποί τους θυροκόλλησαν ένα "δελτίο παραβάσεων"


ΣΕΛ.  12   -   13
Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ καταγγέλλει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές και εν μέσω του πολέμου, η κυβέρνηση δε διστάζει να προσφέρει τους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας σαν μέρος της λείας, που τα οικονομικά γεράκια έρχονται να αρπάξουν στα φλεγόμενα Βαλκάνια


ΣΕΛ.  36

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ