Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Μάη 1999

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Από το Ακτιο θα καθοδηγούνται οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί

Κλιμακώνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στο βρώμικο ΝΑΤΟικό πόλεμο, ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, καθώς τα ιπτάμενα ραντάρ ("ΑΒΑΚΣ") του εγκληματικού συνδικάτου αρχίζουν, πλέον, να εξορμούν απο το Ακτιο - λόγω "συνωστισμού στη βάση του Αβιάνο" - προκειμένου να καθοδηγούν τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς.

Η Επιτροπή Φορέων Βορειοδυτικής Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλουν το γεγονός και καλούν τους εργαζόμενους σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., έξω απο τη βάση του Ακτιου.


ΣΕΛ.  3

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΚΚΕ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
συμπαράταξης και προοπτικής

Ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, από τον επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, Στρατή Κόρακα

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχουν:

  • Ο βουλευτής Στρατής Κόρακας και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Θεωνάς
  • Οι καθηγητές Πανεπιστημίου Γιώργος Χ. Χουρμουζιάδης, Κώστας Ζουράρις, Αγάπιος Παπανεοφύτου, Κώστας Αλυσσανδράκης
  • Η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη, η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, η Πόπη Μοσκώφ
  • Ο συνδικαλιστής αγρότης Γιάννης Παττάκης, οι εργάτες και υπάλληλοι συνδικαλιστές Γιώργος Μαυρίκος, Χριστίνα Τσεντούρου, Αλεξάνδρα Μπαλού, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Αναστασία Τσατσούλη
  • Οι γιατροί Αλέκος Τομαράς, Θόδωρος Γουλής, Νίκος Φακιρίδης, οι οικονομολόγοι Κράτης Κυριαζής, Αντώνης Ντρέκος
  • Ο γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Θανάσης Παφίλης, η πρώην δήμαρχος και μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ Βέρα Νικολαϊδου και
  • Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Κώστας Παρασκευάς.

ΣΕΛ.  6   -   7

Αύριο στην Καλλιθέα

Μεγάλη πολιτική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη στην Καλλιθέα,στην πλατεία Δαβάκη,στις 8.00 το βράδυ.

Κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης θα είναι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Θα μιλήσουν, επίσης, ο ευρωβουλευτής Βασίλης Εφραιμίδης,ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Ζουράρις και θα χαιρετίσει η ηθοποιός Αλέκα Παϊζη.



ΝΑΤΟ
Ψυχροί δολοφόνοι!

Χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει ολόκληρη σχεδόν η Γιουγκοσλαβία, καθώς τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα συνεχίζουν τους δολοφονικούς τους βομβαρδισμούς, έχοντας ως κύριο στόχο τους τις τελευταίες μέρες τους σταθμούς παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και τις εγκαταστάσεις υδροδότησης. Και μπορεί ένα κερί ή μια λάμπα θυέλλης να βοηθά μια οικογένεια Σέρβων στο πέρασμα των εφιαλτικών νυχτών, αλλά στα νοσοκομεία και μια σειρά ανάλογους χώρους η έλλειψη ρεύματος και νερού θέτει σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες ζωές...


ΣΕΛ.  25   -   26
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Η αλήθεια για την ανεργία και την απασχόληση

Αναλυτική και πειστική απάντηση στα προφανή ψέματα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την ανεργία και την απασχόληση, έδωσε χτες ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου και δημοσιεύει σήμερα ο"Ριζοσπάστης".


ΣΕΛ.  6   -   7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ