Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Ιούλη 1999

ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
Επιχείρηση καταστολής με στόχο το λαϊκό κίνημα

Την ίδια ώρα, που το οργανωμένο έγκλημα φουντώνει στους δρόμους κάτω από τη μύτη, αν όχι και την ανοχή της αστυνομίας, η κυβέρνηση... επιχειρεί την αναζήτηση εγκληματιών ανάμεσα στα θύματα του συστήματος, που έχει βασικό του στοιχείο τη γέννηση και την αναπαραγωγή του εγκλήματος

Τα πογκρόμ κατά των μεταναστών που εγκαινίασε ως νέα αστυνομική τακτική η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν στην πραγματικότητα μια καλοστημένη επιχείρηση καταστολής, με πολλές προεκτάσεις και στόχο το ίδιο το λαϊκό κίνημα. Το γεγονός αυτό γίνεται καθημερινά και περισσότερο φανερό, καθώς αποκαλύπτεται, ότι οι επιχειρήσεις - "σκούπα" δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά θέλουν να κατοχυρώσουν στη συνείδηση του λαού την αστυνομική αυθαιρεσία, το μαζικό αυταρχισμό και το "κράτος του νόμου". Επιδιώκουν την καλλιέργεια αντιθέσεων μεταξύ των εργαζομένων και διάφορων κοινωνικών ομάδων, ακόμη και φαινομένων έντονης ανασφάλειας και μαζικής υστερίας φόβου στους απλούς ανθρώπους του μόχθου, ενώ ενισχύουν αντικειμενικά ρατσιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Κι ενώ, η εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία, συνέπεια κυρίως της κρίσης του κοινωνικού συστήματος και των πολύμορφων κοινωνικών αιτιών, που την αναπαράγουν καθημερινά, είναι ολοφάνερο, πως ο σημερινός, μαζικός και βάρβαρος αυταρχισμός ενάντια στους μετανάστες, θα βρεθεί αύριο αντιμέτωπος με Ελληνες απεργούς εργάτες, αγρότες, μαθητές και γενικότερα, με όσους διεκδικήσουν το δίκιο τους κι έρθουν σε σύγκρουση με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Πολύ περισσότερο, που - όπως σημείωσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στη διάρκεια του σχετικού διαβήματος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης - "δεν είναι τυχαία η εποχή που γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις, έχοντας υπόψη ότι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ασφαλώς και ενδιαφέρονται να δημιουργηθούν καινούρια προβλήματα μεταξύ των λαών της περιοχής μας".

Την ίδια στιγμή και παρότι η σημερινή διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών αποδείχτηκε τουλάχιστον ελλιπής και αναποτελεσματική, η κυβέρνηση δεν προχωρά σε κανένα μέτρο διόρθωσής της, αλλά φροντίζει για την παραπέρα ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα.

Πίσω από το πρόσχημα της εγκληματικότητας και της αντιμετώπισής της, κρύβεται στην πραγματικότητα ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και η οικοδόμηση ενός περισσότερου "αστυνομικού κράτους". Και αυτός, ακριβώς, πρέπει να αποκρουστεί και να σταματήσει, τώρα αμέσως και με κάθε μέσο.


ΣΕΛ.  2,    14

ΣΧΟΙΝΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Θυσία στο βωμό της Ολυμπιάδας 2004

Ως ο σημαντικότερος παράκτιος βιότοπος της Αττικής έχει χαρακτηριστεί ο Σχοινιάς Μαραθώνα, αλλά το καταστροφικό έργο των τεσσάρων πυρκαγιών, τον Ιούλη του 1998, έρχεται να συμπληρώσει τώρα η κατασκευή, στην ίδια περιοχή και σε έκταση 2.550 στρεμμάτων, του Ολυμπιακού Κέντρου Κωπηλασίας - Κανό, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η ίδρυση "Φορέα Διαχείρισης" του πάρκου με τη μορφή του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά και η δικαιοδοσία του να παραχωρεί σε άλλους φορείς για συγκεκριμένο διάστημα και σκοπό τη χρήση των εγκαταστάσεων, "μυρίζει" έντονα εκμετάλλευση από την "ιδιωτική πρωτοβουλία".


ΣΕΛ.  24   -   25

ΠΑΜΕ Την Πέμπτη το συλλαλητήριο

Δράση με πυρετώδεις ρυθμούς για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στο Σύνταγμα, για την υπεράσπιση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σελίδα 5

Τρομοκρατία Στόχος η υποταγή των λαών

Με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας οι ιμπεριαλιστές στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων", δολοφονούν τους λαούς.

Σελίδες 8 - 9




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ