Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9657

ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ακόμη και βρέφη...

Με πρόσχημα την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων, προωθείται το φακέλωμα βιομετρικών στοιχείων παιδιών, ενώ δίνεται το ελεύθερο στα κράτη - μέλη να επεκτείνουν τα σχετικά μέτρα ακόμη και σε μωρά

Οργουελικές διαστάσεις παίρνει το φακέλωμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς επεκτείνεται σε παιδιά από 12 χρόνων και πάνω - χωρίς να αποκλείονται ακόμη και τα βρέφη!-αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες, που παρέχουν τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα. Ηδη, οι ιθύνοντες των Βρυξελλών προωθούν τη λήψη βιομετρικών δεδομένων - δακτυλικών αποτυπωμάτων και της εικόνας του προσώπου, στη φάση αυτή - και την ψηφιακή αποτύπωσή τους στα τσιπ των νέων διαβατηρίων, απ' όλα τα παιδιά ηλικίας δώδεκα χρόνων και πάνω. Θα ακολουθήσει η αποθήκευση των δεδομένων αυτών (σύγχρονο φακέλωμα) σε τεράστιες βάσεις δεδομένων, προκειμένου να γίνεται η σχετική ταυτοποίηση από κάθε μηχανισμό ελέγχου. Κι όλ' αυτά, με πρόσχημα την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων. Εκτός των προαναφερομένων, αφήνουν το ελεύθερο στα κράτη - μέλη να ξεκινήσουν το βιομετρικό - ψηφιακό φακέλωμα και από νεαρότερες ηλικίες, ακόμη και βρεφικές, αν μπορούν να αναλάβουν το σχετικό οικονομικό κόστος.


ΣΕΛ.  7

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Σταματήστε την υποκρισία και την κοροϊδία!

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Γράψτε την αλήθεια στα σχολικά βιβλία. ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ δόξασαν την πατρίδα», «Η Αντίσταση πρέπει να τιμηθεί, στο κέντρο της Αθήνας μνημείο να στηθεί» και διεκδικώντας τη λύση των δίκαιων αιτημάτων τους, πλήθος αντιστασιακών και φίλων της Αντίστασης πραγματοποίησαν, χτες το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και πορεία προς τη Βουλή. Ανάμεσα στα αιτήματά τους, η απόδοση του 15% στις συντάξεις που κόπηκαν αυθαίρετα, η εξίσωση των αγωνιστών του ΔΣΕ με εκείνους του Αλβανικού Μετώπου, ο επαναπατρισμός όλων των πολιτικών προσφύγων και, προπαντός, η απαίτηση να μπει στα σχολεία η αληθινή ιστορία της Εθνικής Αντίστασης.


ΣΕΛ.  19


ΟΤΕ
Διαχρονική και δικομματική η εκποίησή του

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ολοκληρώθηκε χτες το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.


ΣΕΛ.  9
ΑΡΘΡΟ 16
Συντονισμός φορέων ενάντια στην αναθεώρηση

Με στόχο το συντονισμό της πάλης ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας καλεί σήμερα σε σύσκεψη εργατικά σωματεία, εκπαιδευτικούς και μαζικούς φορείς.


ΣΕΛ.  18
ΧΡΕΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ξεπέρασαν τα 80 δισ. ευρώ!

Ξεπέρασαν, τον Οκτώβρη, τα 80 δισ. ευρώ τα χρέη των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 41,56% του ΑΕΠ τα χρέη.


ΣΕΛ.  17
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
«Φύλλο συκής» αντεργατικών μέτρων

«Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» έγινε και πάλι η συνεδρίαση της λεγόμενης Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, για να προχωρήσουν νέες ανατροπές σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ