Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9673

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ Τετάρτη 10 Γενάρη

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, μαθητές, όλοι δίνουν ολοήμερο αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 10 Γενάρη έξω από τη Βουλή, ενώ κινητοποιήσεις γίνονται σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για Παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι των επιχειρηματιών, όπως προωθούν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απαιτούν:

  • Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος
  • Να διακοπεί κάθε απόπειρα και διαδικασία για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
  • Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για «αποκέντρωση» του σχολείου στους δήμους και τους χορηγούς, να καταργηθεί η ευέλικτη ζώνη και κάθε μέτρο διαφοροποίησης σχολείων και προγραμμάτων
  • Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση
  • Να αποσυρθούν τα νέα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά βιβλία
  • Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.

ΣΕΛ.  2   -   7

ICON

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Καταστροφικά πλήγματα από τη νέα ΚΑΠ

Ιδιαίτερα οδυνηρά ήταν τα πλήγματα που δέχτηκαν οι μικρομεσαίοι αγρότες το 2006, την πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Το γεωργικό εισόδημα συρρικνώθηκε κι άλλο και ήδη ξεκινά μια νέα φάση ξεκληρίσματος, ενώ στον τομέα της κτηνοτροφίας τα πλήγματα ήταν ακόμα μεγαλύτερα. Η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι, που για την αγροτιά είναι πλέον ζήτημα «ζωής και θανάτου» η ανάγκη συνειδητοποίησης πως μοναδική διέξοδος είναι η πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Στη μνήμη του σ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ, η σύζυγός του προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ και 1.000 ευρώ στην ΚΝΕ, μέσω ΚΟ Ηρακλείου Αττικής.
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως πέμπτη δόση, και καλεί φίλους και συναγωνιστές σε άμιλλα.


ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Επέστρεψε χτες από τα παλαιστινιακά εδάφη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, όπου είχε συναντήσεις με όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  9
Ο αντικομμουνισμός ως κρατική πολιτική

Οι αντικομμουνιστικές και αντιδημοκρατικές επιθέσεις που σημειώνονται σε πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες ολοένα και εντείνονται.


ΣΕΛ.  27
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Μπροστά στο 21ο Συνέδριο

Με πλούσια αγωνιστική πείρα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας προετοιμάζεται για το 21ο Συνέδριό της, που θα γίνει στις 26, 27 και 28 Γενάρη.


ΣΕΛ.  16  -  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ