Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9679

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση δημόσιας γης

Την Τρίτη 16 Γενάρη οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

ΑΘΗΝΑ: στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου

  • Εγκλημα σε βάρος του λαού, του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος γενικότερα, η προωθούμενη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος από την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία συμπληρώνει την επίθεση που έγινε με την αναθεώρησή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
  • Στόχος είναι η γενίκευση της ιδιωτικοποίησης, ο περιορισμός της δημόσιας ιδιοκτησίας στη γη, της προστασίας και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  • Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 24, για να αποτρέψουν τα σχέδια υπέρ του κεφαλαίου, για ν' αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να πνεύσει άλλος άνεμος στο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«ΤΕΙΧΟΣ»: Ο αργός θάνατος των Παλαιστινίων

Σπίτια και οικογένειες χωρισμένες στα δύο. Δρόμοι που σταματούν σε ένα μπλοκ τσιμέντου του διαχωριστικού τείχους (φωτ.). Παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς που καλούνται να κάνουν κύκλους χιλιομέτρων για να προσεγγίσουν ένα σημείο μόλις λίγα μέτρα απόστασης. Δρόμοι κατεστραμμένοι με διάσπαρτα σκουπίδια. Απόλυτη οικονομική παράλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εγκατάλειψη και ολική παράλυση. Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέφθηκε πόλεις της Δυτικής Οχθης για να συζητήσει με τις παλαιστινιακές πολιτικές δυνάμεις, προσκεκλημένη του Κόμματος Λαού της Παλαιστίνης.


ΣΕΛ.  24  -  25

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Μέλη και φίλοι των Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «ΑΤΛΑΣ Σίδνεϊ» και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ Νιουκάστλ» προσφέρουν στην ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ 4.000 δολάρια Αυστραλίας για την Οικονομική Εξόρμηση.
  • Στη μνήμη του ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο αδελφός του Βασίλης και η γυναίκα του Γιαννούλα προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση 1.000 ευρώ.
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως έκτη δόση και καλεί φίλους και συναγωνιστές σε άμιλλα.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα συλλαλητήρια την Τετάρτη

Στους δρόμους θα βρεθούν και πάλι, την Τετάρτη 17 του Γενάρη, οι φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί, καθώς συνεχίζεται πολύμορφα ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ
Επιχείρηση παραπλάνησης και εγκλωβισμού των νέων

Τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας κινούνται στην πεπατημένη των έως τώρα παρεμβάσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με μόνους κερδισμένους τους εργοδότες.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ