Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9691

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν αγωνιστικά και αυτή τη βδομάδα

Οι κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στη νέα ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που ακολουθεί τα χνάρια του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζονται τις επόμενες μέρες, ενώ σημαντικά προβλήματα, τα οποία οξύνονται συνεχώς, έχουν και οι κτηνοτρόφοι, την ίδια ώρα που τα μονοπώλια του κλάδου αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.


ΣΕΛ.  12   -   14

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ για φιλολαϊκή εκπαίδευση
  • Πλατιά εξόρμηση στο λαό και τη νεολαία με τις θέσεις του ΚΚΕ
  • Την ερχόμενη Τετάρτη, 31 Γενάρη, τα νέα συλλαλητήρια

Η πολιτική καμπάνια του ΚΚΕ για την Παιδεία γίνεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι κινητοποιήσεις για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία. Κόντρα στην επιθετική πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση. Η δράση των κομμουνιστών μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό και τη νεολαία, με την πολιτική του ΚΚΕ για την Παιδεία και την πλατιά συσπείρωση σ' αυτήν, συμβάλλει στη συσπείρωση και την ανάπτυξη του αγώνα για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών του λαού και την εξασφάλιση σταθερής δουλιάς με δικαιώματα για όλους. Και συνδέεται με την πολιτική διέξοδο του κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, ως μονόδρομο και για τη λαϊκή Παιδεία.


ΣΕΛ.  2   -   3,    5   -   8

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ «Ρ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Εγκλημα διαρκείας σε βάρος της υγείας του λαού

Ο «Ρ» παρουσιάζει έρευνα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Αναδεικνύονται οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το υπαρκτό αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί, με επικίνδυνες συνέπειες, όπως την υπόσκαψη της δημόσιας υγείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Συνέπειες που επιτείνει η προωθούμενη ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και η προώθηση, από την «πίσω πόρτα», της καρκινογόνου καύσης.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορά

Η συντρόφισσα Β.Κ. στη μνήμη των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρει στο ΚΚΕ για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 4.000 ευρώ, μέσω ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.



ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργία ζωτικής σημασίας

Η απεργία που προετοιμάζεται για το δεύτερο 15ήμερο του Φλεβάρη αποκτά ιδιαίτερη σημασία για κάθε εργάτη της θάλασσας, αλλά και για τους νησιώτες, που πλήττονται από την πολιτική της τωρινής και προηγούμενης κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  11
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Διεθνής συνάντηση για το «Ανατολικό Ζήτημα»

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει την παρέμβαση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, που συμμετείχε στη Διεθνή Συνάντηση για το «Ανατολικό Ζήτημα», την οποία διοργάνωσε στις 20 του Γενάρη, στην Κωνσταντινούπολη, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.


ΣΕΛ.  24   -   25
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ολοκληρώνεται σήμερα το 21ο Συνέδριο

Οι οικοδόμοι συζητούν για την ταξική ενότητα των εργατών και την ανάπτυξη του ταξικού εργατικού κινήματος,ως προυποθέσεις σύγκρουσης και ρήξης την πολιτική του κεφαλαίου,


ΣΕΛ.  10
Αμεσες ξένες επενδύσεις

Ο παγκόσμιος χάρτης των «Ξένων Αμεσων Επενδύσεων» είναι ένα απαραίτητο εργαλείο, που συμβάλλει στην ερμηνεία των διεθνών εξελίξεων, όπως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι περιφερειακές συγκρούσεις.


ΣΕΛ.  20   -   21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ