Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9722

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό
  • Οι ΕΒΕ, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό, δίνουν αγωνιστική απάντηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.
  • Στις 8 το πρωί έξω από τα γραφεία του Οργανισμού η συγκέντρωση της Αθήνας.
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

ΣΕΛ.  19

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για δημόσια δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση

Το ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και δε συμμετέχει στην κατ' άρθρο συζήτηση

Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αύριο Πέμπτη στις 12.00 στα Προπύλαια

Αρχισε χτες η συζήτηση στη Βουλή του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση. Το ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και δε θα πάρει μέρος στην κατ' άρθρο συζήτηση, γιατί το νομοσχέδιο δεν επιδέχεται βελτιώσεις, σηματοδοτώντας μ' αυτή τη στάση του την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα για την κατάργησή του. Την ίδια ώρα, με νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, συνεχίζουν τον αγώνα τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί, με άμεσο αίτημα ο νόμος - πλαίσιο να μην ψηφιστεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή.


ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Αύριο, Πέμπτη, όλοι στα συλλαλητήρια

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και σε 46 ακόμα πόλεις όλης της χώρας χτυπάει αύριο η καρδιά της εργατικής τάξης. Με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα καλούν στα αυριανά συλλαλητήρια, χωρίς να σταματάει ούτε λεπτό η μάχη για την επιτυχία της απεργίας που έχουν κηρύξει για τις 29 του Μάρτη.



ΠΑΣΥ
Ολοι στο Κιλελέρ!

Στο Κιλελέρ, στις 18 του Μάρτη, θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς. Παρέμβαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, με αφορμή τις μεθοδεύσεις των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ.


ΣΕΛ.  20   -   21
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΣΤΑ ΑΕΙ
Αυξομειώσεις χωρίς ουσία

Αυξομειώσεις, που δε βελτιώνουν το επίπεδο των σπουδών ή το μέλλον των αποφοίτων, παρουσιάζει ο αριθμός των θέσεων για τους υποψηφίους στα ΑΕΙ. Ελάχιστα μικρότερος θα είναι ο τελικός αριθμός εισακτέων για φέτος.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Νέα μέτρα κατά των εργαζόμενων

Νέα μέτρα, που ενισχύουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας, τη «διά βίου» εργασία, ανατρέπουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και «απελευθερώνουν» τη δράση των επιχειρήσεων, λαμβάνουν οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της ΕΕ.


ΣΕΛ.  13
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Φονικός σεισμός

Φονικός σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε χτες τη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, αφήνοντας πίσω του αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και πολλά καταστραμμένα σπίτια.


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ