Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9803

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ονειρο θερινής νυκτός η λαϊκή αναψυχή

Η τουριστική πολιτική της κυβέρνησης δεν ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες για ανάπαυση. Οι εξαγγελίες της για την ακτοπλοΐα ενισχύουν την εφιαλτική πραγματικότητα για τους νησιώτες. Δικαίωμα του λαού σε δωρεάν διακοπές και ασφαλείς και φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αναγνωρίζει μόνο το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16   -   17

Ανοίγει δρόμους για ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΑΞΙΚΟ συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο πραγματοποιεί από χτες την 3η Συνδιάσκεψή του, με συμμετοχή 600 αντιπροσώπων, μετά από μια πλούσια συζήτηση που προηγήθηκε το προηγούμενο δίμηνο, με 25 κλαδικές και 52 τοπικές συνδιασκέψεις σ' όλη τη χώρα. Συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και Ελληνες εργάτες μετανάστες σε Σουηδία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία, Καναδά και αλλού.

Τα σημαντικά βήματα που έχει καταγράψει το ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του, τον Απρίλη του 1999, στην πρωτοπορία των αγώνων για το δίκιο της εργατικής τάξης, αποτελούν τη βάση για την αντεπίθεση μέσα σε σύνθετες πολιτικές συνθήκες, ώστε να αντιστοιχηθεί η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του σε βάρος της εργατικής τάξης. Βασικό καθήκον η δράση για συσπείρωση νέων δυνάμεων στο ΠΑΜΕ, να ανεβαίνει ο βαθμός οργάνωσης της εργατικής τάξης στα συνδικάτα, να μπαίνουν οι μετανάστες στη συλλογική δράση, να δυναμώνει η παρουσία νέων στους ταξικούς αγώνες.

Τη διεθνή απήχηση της Συνδιάσκεψης φανερώνει και η συμμετοχή στις εργασίες 24 συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών από 16 συνολικά χώρες απ' όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  3   -   5

Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Η εσωτερική αντιπαράθεση οξύνεται

Τις κρισιμότερες στιγμές του περνάει ο παλαιστινιακός λαός αυτές τις δύσκολες μέρες της πολύ οξυμένης αντιπαράθεσης. Μετά από αιματηρές μάχες ανάμεσα σε μαχητές του στρατιωτικού σκέλους της «Χαμάς» και σε ενόπλους των υπηρεσιών ασφαλείας που πρόσκεινται στη «Φατάχ» και τον Πρόεδρο Αμπάς, η Γάζα τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο των πρώτων ενώ αντίστοιχα ένοπλοι της «Φατάχ» προχώρησαν σε βιαιότητες στη Δυτική Οχθη. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας πλέον δεν υφίσταται, ενώ απειλείται και πλήρης διοικητική διαίρεση. Είναι το αποτέλεσμα των συνθηκών στραγγαλισμού, που έχουν επιβάλλει οι ιμπεριαλιστές και το Ισραήλ στο λαό της Παλαιστίνης.


ΣΕΛ.  32

ΚΚΕ
Συνέντευξη Τύπου αύριο Δευτέρα

Η Αλ. Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο λαό και οι βουλευτικές εκλογές». Η συνέντευξη θα δοθεί αύριο Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902».



MEGA
Αντικομμουνιστική εμπροσθοφυλακή

Ο στόχος τους είναι ταξικός: Κτύπημα του ΚΚΕ, γιατί γνωρίζουν ότι αυτό είναι ο εχθρός του κεφαλαίου. Είναι και κομματικός: ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  7
Η αντιπαράθεση Ρωσίας - ΗΠΑ

Στην προσπάθεια της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας να καταλάβει καλύτερη θέση στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και να προωθήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, οφείλεται η... κόντρα με τις ΗΠΑ.


ΣΕΛ.  24   -   25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ