Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9806

ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Κατακραυγή για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Τη βρώμικη συκοφαντία κατά του «Ρ», ότι «αποτελεί το χυδαιότερο έντυπο στο δημοσιογραφικό χώρο», επειδή του ασκεί αυστηρή κριτική, καταδικάζουν με δηλώσεις τους στο σημερινό «Ρ» πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, απ' όλο το πολιτικό φάσμα.


ΣΕΛ.  10   -   13

Με ευθύνη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ οι συντάξεις...

Παρεμβαίνοντας χτες στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ενισχύει τον τζόγο με τα αποθεματικά των Ταμείων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, κάλεσε όλα τα κόμματα να ανοίξουν προεκλογικά τα χαρτιά τους για την Κοινωνική Ασφάλιση

Μια μέρα μετά την απόρριψη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα αποθεματικά των Ταμείων και την Κοινωνική Ασφάλιση, τα επίσημα στοιχεία από την επεξεργασία των συντάξεων για το 2007 έρχονται να επιβεβαιώσουν τα εξευτελιστικά επίπεδα στα οποία έχει καθηλώσει τις συντάξεις η πολιτική του δικομματισμού. Πάνω από το 50% των συνταξιούχων παίρνουν λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα, ενώ η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Με δεδομένες τις δεσμεύσεις που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει απέναντι στο κεφάλαιο, η Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας χτες στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ενισχύει τον τζόγο με τα αποθεματικά των Ταμείων, κάλεσε όλα τα κόμματα να ανοίξουν προεκλογικά τα χαρτιά τους για την Κοινωνική Ασφάλιση. Και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν, κάτω από το υπαρκτό σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, να σκεπαστεί το πραγματικό σκάνδαλο της διαχρονικής ληστείας των εισφορών τους και εκβιαστικά να νομιμοποιηθούν τα νέα μέτρα σε βάρος τους.

Το ΚΚΕ καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο και αποχώρησε.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ και πόσο χαμηλά ο δικομματισμός

Το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών έθεσε, χτες από την Καλλιθέα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Το θέμα είναι «πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ, ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πόσο χαμηλά θα είναι και οι δύο». Η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας σε μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, εξήγησε πως το κάλεσμα του ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό «σε αυτούς που βλέπουν πως η δουλιά τους, το εισόδημά τους, η ζωή τους πηγαίνει όλο και χειρότερα και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ».


ΣΕΛ.  3


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εισβολές, επιδρομές και τραγωδία

Εξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν συνολικά από τις επιδρομές που εξαπέλυσε χτες ο ισραηλινός στρατός τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Οχθη.


ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Παζάρια για το αντιδραστικό «ευρωσύνταγμα»

Η νέα «συνθήκη» που συζητούν σήμερα και αύριο οι ηγέτες της ΕΕ διατηρεί ατόφια την αντιδραστική «ουσία» του «ευρωσυντάγματος».


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ