Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9885

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απειλούνται θέσεις εργασίας
  • Στον αέρα τινάζει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
  • Σε κίνδυνο 200 θέσεις εργασίας, μετά την ανακοίνωση της «Thyssen Krupp» ότι από 1η Οκτώβρη το εργοστάσιο τρένων αλλάζει χέρια.

ΣΕΛ.  12

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ για ναυτεργάτες, επιβάτες και περιβάλλον

Αμέσως μετά τις εκλογές, οι εφοπλιστές με θράσος επανέρχονται δριμύτεροι. Χτες η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Committee του Λονδίνου, σε ανακοίνωσή τους, προκλητικά, χαρακτηρίζουν ως ...«μία καλή αρχή» (!) όλα τα εξωφρενικά προνόμια, που τους έχουν προσφέρει, απλόχερα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εναλλάξ

Σήμερα ο «Ρ» καταγράφει ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, που αποκαλύπτουν ότι η εφοπλιστική ασυδοσία έφτασε στο κόκκινο.

  • Στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΧΑΙΟΣ» (Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα) το μειωμένο και ανεπαρκές πλήρωμα, κατά παράβαση κάθε σύμβασης και διεθνούς συνθήκης, υποχρεώνεται να δουλεύει μέχρι εξάντλησης. Επίσης, λόγω της θέσης των σωστικών μέσων, σε περίπτωση εγκατάλειψης, οι επιβάτες θα πρέπει να κάνουν τους αλεξιπτωτιστές!
  • Το κρουαζιερόπλοιο «DREAM», που την περασμένη Τρίτη παραλίγο να μπατάρει μέσα στο λιμάνι της Ρόδου, ταξίδευε με ρήγμα από την Τουρκία, μεταφέροντας 931 επιβάτες και 341 ναυτεργάτες. Από τον περασμένο Μάη, ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ είχαν καταγγείλει το εργασιακό καθεστώς και την κατάσταση στο πλοίο.
  • Απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, σχετικά με το «SEA DIAMOND», έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση ότι τα σχέδια απάντλησης του πετρελαίου και ανέλκυσης του ναυαγίου, που από τις 5 Απρίλη μολύνει τη Σαντορίνη, αποτελούν εμπαιγμό και κοροϊδία προς τους κατοίκους του νησιού.

ΣΕΛ.  12  -  13

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
«Φρένο» στις αντιδασικές μεθοδεύσεις

Παρεμποδίστηκε χτες το πρωί για δεύτερη φορά η διαδικασία της δημοπράτησης από τη Μητρόπολη Καισαριανής, που αφορά στην ανέγερση εγκαταστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού του Αϊ - Γιάννη Προδρόμου, στο δάσος του Υμηττού. Ο χώρος διακρίνεται στη φωτογραφία.

Η δυναμική παρέμβαση κατοίκων και φορέων απέτρεψε τα δασοκτόνα σχέδια. «Πρέπει να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση», τονίζει, με ανακοίνωσή της, η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» Καισαριανής. Νέα κινητοποίηση το Σάββατο με κατάληψη του χώρου της Μονής και δεντροφύτευση του περιβάλλοντα χώρου.


ΣΕΛ.  21


ΗΛΕΙΑ
Σήμα κινδύνου από φορείς και κατοίκους

Σύσκεψη μαζικών φορέων στον κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές Δήμο Ωλένης, με τη συμμετοχή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψης πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος στην περιοχή.


ΣΕΛ.  3
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Δίκη σε βάρος των κομμουνιστών

Σήμερα πραγματοποιείται δίκη σε βάρος στελεχών του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος, επειδή χαρακτήρισαν απόφαση δικαστηρίου ως πολιτική δίωξη. Επιστολή διαμαρτυρίας της ΚΕ του ΚΚΕ επιδόθηκε στην πρεσβεία της Ουγγαρίας.


ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις «μεταρρυθμίσεις»

Αλλεπάλληλες συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς, για να καθοριστούν συγκεκριμένες προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα για την προώθηση των ανατροπών στα λαϊκά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΣΟΚ
Συμφωνία στις διαδικασίες

Συμφώνησαν οι δύο διεκδικητές στις διαδικασίες ανάδειξης της ηγεσίας που θα διαχειριστεί τη δεδομένη αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ