Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9954

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη δύναμη στα χέρια τους

Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη δύναμη στα χέρια τους. Αν τη χρησιμοποιήσουν μπορεί να βρεθούν μπροστά σε ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον. Απαιτείται να κατανοήσουν ότι συγκρούονται αντικειμενικά δύο γραμμές ανάπτυξης, η μια ωφελεί τα μονοπώλια, γενικότερα την καπιταλιστική ανάπτυξη, η άλλη ωφελεί αποκλειστικά την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο να στρατεύονται σε μια αντιΝεοΔημοκρατική ή αντιΠασοκική γραμμή, αλλά σε μια γραμμή εναντίον των μονοπωλίων και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΠΟΤΑΜΙ αντίστασης και διεκδίκησης

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, που συμμετείχαν στην απεργία της 12ης Δεκέμβρη, στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις απεργιακές επιτροπές και την περιφρούρηση της απεργίας

  • Η μαζική απεργιακή κινητοποίηση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι ελπιδοφόρα. Ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα, για να ορθώσει ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει όρους για την ανατροπή της.
  • Η ενότητα της εργατικής τάξης και η συμμαχία της με τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σφυρηλατηθούν εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης, που είναι η συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και εναντίον της ΕΕ, που προωθεί σε όλες τις χώρες αντεργατικά μέτρα, με τα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει.
  • Η πάλη του εργατικού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, για να μην περάσει η αντιασφαλιστική επίθεση, τα χειρότερα μέτρα στο εργασιακό, στο εισόδημα, στα κοινωνικά δικαιώματα. Αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης με την αντιλαϊκή πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.

ΣΕΛ.  5,   15   -   21



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ