Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10003

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ κυριαρχούν στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Να πληρώσουν πολιτικά και οικονομικά αυτοί που οφείλουν, η εργοδοσία και τα κόμματά της

Ταυτισμένοι πλήρως στην αντιασφαλιστική επίθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστήριξαν την άμεση λήψη μέτρων περιορισμού των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να μιλάει καθώς και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο μυαλό μου κρατήθηκαν πέντε λέξεις, πέντε όροι: Υποκρισία, ψέμα, κινδυνολογία, τρομοκρατία και αμνησία, που είναι κυρίαρχο στοιχείο στην πολιτική, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δε διαπραγματεύεται ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με την εργοδοσία, ούτε με εκείνα τα κόμματα τα οποία ευθύνονται για το γεγονός ότι η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ είναι 462 ευρώ, του ΤΕΒΕ 386 ευρώ και του ΟΓΑ 300 ευρώ.

Ενώ ανέφερε ότι εμείς αναγνωρίζουμε μια κοινωνική αλληλεγγύη, την κοινή δράση, τη σύμπνοια, την ενότητα δράσης των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς με ενιαίους στόχους πάλης και με έναν αντίπαλο, την πλουτοκρατία. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να αντιπαρατεθεί στην υφιστάμενη διαιρετική και διασπαστική πολιτική, που έχει στόχο το γκρέμισμα και την ισοπέδωση προς τα κάτω των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προσκλητήριο σε λαϊκό ξεσηκωμό

Την ώρα που, χτες, η κυβέρνηση έδινε μέσα από τη Βουλή το σύνθημα για την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, εκατοντάδες μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ πορεύτηκαν με πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας καθαρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Οι αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση, που έχει ανάγκη ο εργάτης και η οικογένειά του, θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν. Στην ανάπτυξη αυτών των αγώνων, οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν αταλάντευτα να συμβάλλουν πρωτοπόρα.


ΣΕΛ.  11


ΠΑΜΕ
Απεργιακή κλιμάκωση τώρα!

Την κήρυξη πανεργατικής απεργίας απαιτούν με επιστολές τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι παρατάξεις των ταξικών δυνάμεων. Απόφαση για απεργία πήρε χτες η Ομοσπονδία Οικοδόμων.


ΣΕΛ.  11
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Προετοιμασίες για τη ΝΑΤΟική «ανεξαρτησία»

Ο πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών επισκέφθηκε τα Σκόπια και συζήτησε το ανεπίλυτο ζήτημα της οριοθέτησης των μεταξύ τους συνόρων μετά την αναμενόμενη ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ