Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10008

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ολοι αύριο στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

Motion Team

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αναπτύσσουν πολύμορφες και πολύπλευρες δραστηριότητες:

  • Συγκεντρώσεις και πικετοφορίες διοργανώθηκαν χτες στη Θεσσαλονίκη (Φωτ.) και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • Αύριο Σάββατο 23 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στην Αθήνα στα Προπύλαια και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ. Επίσης συγκεντρώσεις και πικετοφορίες οργανώνονται σ' όλη τη χώρα.
  • Εκδήλωση - συζήτηση της ΚΕ του ΚΚΕ με συμμετοχή κοινωνικών παραγόντων της χώρας, τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Stanley».

ΣΕΛ.  3,   6  -  10

ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ οι ανακοινώσεις για την ακρίβεια

ΚΚΕ: Το χτύπημα της ακρίβειας συνδέεται με μέτρα κατά του κεφαλαίου, για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, για ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Νέα πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων συνιστούν οι χτεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί ως μέτρα για την ακρίβεια και χτες παρουσιάστηκαν ως δέσμη μέτρων για «μια ελεύθερη και δίκαιη αγορά». Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν έχουν καμία απολύτως σχέση είτε με την αντιμετώπιση των συνεχών ανατιμήσεων, είτε με την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων, είτε - πολύ περισσότερο - με πραγματικές αυξήσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων. Είναι μέτρα, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο το καθεστώς των «ελεύθερων αγορών - τιμών», κάτι που συνειδητοποίησαν αμέσως οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, που, με δήλωση του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, έσπευσαν να ευχηθούν «να στεφθεί με επιτυχία η πράγματι καλή προσπάθεια του υπουργείου».

«Πομφόλυγες», χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που τονίζει ότι «το χτύπημα της ακρίβειας συνδέεται με μέτρα κατά του κεφαλαίου, για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, για ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου» και «άρα είναι και αυτό υπόθεση της λαϊκής πάλης».


ΣΕΛ.  15


Associated Press

Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Φιντέλ Κάστρο

Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού είναι καταδικασμένα σε πικρές διαψεύσεις, όπως εκείνη του «Κόλπου των Χοίρων», όταν οι λαοί είναι αποφασισμένοι να νικήσουν.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ
Επιτακτική ανάγκη η κλιμάκωση με απεργία

Ολο και περισσότερες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αποφασίζουν για κλιμάκωση της πάλης για Κοινωνική Ασφάλιση και Συλλογικές Συμβάσεις.


ΣΕΛ.  21
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταγράφονται οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των εργαζομένων!

Στον εισαγγελέα παραδίδουν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις τα στοιχεία που αποκάλυψαν, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στο χώρο.


ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τέλος στη χρηματοδότηση της προσχολικής αγωγής

Νέο χτύπημα στην προσχολική αγωγή δίνει η κυβέρνηση, καθώς, από 31 Αυγούστου, οι δήμοι θα πρέπει να λειτουργήσουν τους παιδικούς σταθμούς με δικά τους έξοδα.


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ