Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10041

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Μπουρλότο σε μισθούς και συμβάσεις

Μπουρλότο στους μισθούς και τα μεροκάματα που προβλέπουν οι εθνικές συμβάσεις βάζει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δικαιώνει πολωνική υπεργολαβική εταιρεία, η οποία ανέλαβε έργο του γερμανικού δημοσίου και αρνήθηκε να πληρώσει τους Πολωνούς εργαζόμενους με τα προβλεπόμενα από την αντίστοιχη κλαδική σύμβαση στη Γερμανία.


ΣΕΛ.  17
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2008
Αυξήσεις - κοροϊδία σε ... δύο δόσεις

Αυξήσεις - κοροϊδία των μισθών στο δημόσιο τομέα για το 2008, οι οποίες κυμαίνονται από ...57 μέχρι και 80 λεπτά τη μέρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η χειρότερη εισοδηματική πολιτική των τελευταίων χρόνων. Κινείται στην ίδια κατεύθυνση της αύξησης -ελεημοσύνης που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ.


ΣΕΛ.  17

ΠΕΙΘΗΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σε όλες τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις
  • Αλέκα Παπαρήγα: Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν μία αγέλη λύκων, που τσακώνονταν μεταξύ τους για τα μερίδια της αγοράς, για τις σφαίρες επιρροής
  • Σήμερα οι εκδηλώσεις στο Βελιγράδι των κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων, που συμμετέχουν στο «Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια»
  • Είναι εμφανής η διαμάχη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που δε διαφέρει από τη διαμάχη στο πλαίσιο της ΕΕ, η οποία γίνεται για τα μερίδια της αγοράς και μέσα στην ΕΕ, αλλά και σε Ανατολική Ευρώπη, Ασία, Νοτιοανατολική Ασία, Αραβικές χώρες και άλλες περιοχές.
  • Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε πειθήνια και ευθυγραμμιζόμενη σε όλα, κραδαίνοντας μόνο το ζήτημα του δειλού βέτο απέναντι στην FYROM. Η ουσία της απόφασης, είναι πως μέσα στο παιχνίδι των αντιπαραθέσεων, δόθηκε παράταση χρόνου. Καμία εμπιστοσύνη σ' αυτούς τους χειρισμούς.
  • Η είσοδος της Ελλάδας στο «Πρόγραμμα Αντιπυραυλικής Αμυνας» των ΗΠΑ, δηλαδή στη λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα», φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί. Ως μέσο για την ελληνική εμπλοκή χρησιμοποιούνται τα αντιβαλλιστικά-αντιαεροπορικά συστήματα.

ΣΕΛ.  3,    6  -  7,    10   -   11

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Τσάκισαν το κλίμα της τρομοκρατίας

Αμέτρητες δυνάμεις καταστολής «έπεσαν» με μανία πάνω στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μετατρέποντας χτες το μεσημέρι σε πεδίο μάχης το λιμάνι γύρω από το καινούριο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στη Δραπετσώνα. «Ράμπο» του Λιμενικού Σώματος, διμοιρίες των ΜΑΤ και ασφαλίτες επί ώρα ποδοπατούσαν εργάτες. Παρά την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη χτεσινή συγκέντρωση, οι εργάτες παρέδωσαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλιση συνεχίζεται και κλιμακώνεται στις 16 του Απρίλη.


ΣΕΛ.  16


Να πολλαπλασιαστούν οι δομές προστασίας του παιδιού

Στο Παπάφειο Ιδρυμα Θεσσαλονίκης περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κόμματος για τα δικαιώματα του παιδιού.


ΣΕΛ.  3
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Ανεργία και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους

Αποστολή του «Ριζοσπάστη» σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη αποκαλύπτει προβλήματα των εργαζόμενων σ' αυτές τις περιοχές.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφος στην Πανσπουδαστική ΚΣ

Ανακοίνωση της ΠΚΣ, κάλεσμα σε φοιτητές και σπουδαστές να δυναμώσουν την προοπτική της πραγματικής ανατροπής.


ΣΕΛ.  13
ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ
Εφιαλτικές συνθήκες για παιδιά και εφήβους

Το μοναδικό στην Ελλάδα Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» παραμένει κλειστό γιατί δε διαθέτει τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό!


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ