Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10161

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Συνέπειες για όλους τους ασφαλισμένους

Εκτός λίστας 300.000 ασφαλισμένοι και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους όσοι βρίσκονται στο καθεστώς των ΒΑΕ.


ΣΕΛ.  19
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σκληρή φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα

Η κυβέρνηση εξαπολύει νέα σκληρή φοροεπιδρομή στους μισθωτούς εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και, συνολικά, στα μικρά και μεσαία λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ με την ΕΕ και την κυρίαρχη πολιτική στην Ελλάδα

Για την ανατριχιαστική απόφαση του Πρωτοδικείου του Ναυπλίου να απαγορεύσει με νόμο του 1947 τη λειτουργία του νέου Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου της Αργολίδας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν θέση. Το κίνημα υπάρχει και αναπτύσσεται ακριβώς για να δημιουργεί προϋποθέσεις ανατροπής των νόμων

  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες επιδρούν και στους εργατοϋπαλλήλους και, αντίστοιχα, τα προβλήματα των εργατοϋπαλλήλων έχουν συνέπειες και στην αγροτιά και στους μικροεπαγγελματίες. Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κάποιες «ασπιρίνες», με κάποια επιδόματα, με την παράταση του καθεστώτος των επιδοτήσεων. Απαιτούν σύγκρουση εφ' όλης της ύλης με την ΕΕ και την κυρίαρχη πολιτική στην Ελλάδα.
  • Το ΚΚΕ, έχοντας προτάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των εργαζομένων, επιδιώκει να διαμορφωθεί ένα κίνημα χειραφετημένο από την κυρίαρχη πολιτική, από τα πλάνα αριστερά λόγια των κομμάτων, που στην πραγματικότητα απλώς θέλουν να πάρουν μέρος στη διακυβέρνηση και τίποτα άλλο, ένα κίνημα καλά οργανωμένο που να επιβάλει και κάποιες νίκες σήμερα και κυρίως ριζική αλλαγή προς όφελος της εργατικής, της λαϊκής εξουσίας αύριο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

ΣΕΛ.  6   -   7


ΚΑΥΚΑΣΟΣ
Επικίνδυνη κινητικότητα στη Μαύρη Θάλασσα

ΣΕΛ.  3
Ασκηση επεμβάσεων του ευρωστρατού

ΣΕΛ.  11
ΧΑΛΚΙΔΑ - «ΣΕΛΜΑΝ»
Νεκρός 33χρονος εργάτης

ΣΕΛ.  18
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Να μην περάσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  16   -   17
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ»
Απέσπασαν δέσμευση για τα δεδουλευμένα

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ