Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Μάη 2000 - αριθ. φύλλου: 7663

22ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Μεγάλη συναυλία με τον Δ. Μητροπάνο

Για την ειρήνη τραγουδάει ο Δημήτρης Μητροπάνος την Κυριακή, 7 του Μάη, στις 9 το βράδυ, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σ' ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα, που θα αποτελέσει τον πρώτο μεγάλο σταθμό του φετινού 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης, ενώ την άλλη Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Μαραθώνια Πορεία και στο μεσοδιάστημα θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης, με την παρουσία συνέδρων απ' όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΑΘΗΝΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΚΟΤΖΙΑ) ΩΡΑ 10 Π.Μ.
Ολοι στην ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την Κυριακή

Μεγάλες συγκεντρώσεις γίνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή, εκτός από την κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στην κεντρική πύλη του λιμανιού και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Για την κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 9 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Επισιτισμός, εργαζόμενοι 1ου - 5ου - 6ου - 7ου Διαμερίσματος, εργαζόμενοι Β/Α συνοικιών, λογιστές, συνταξιούχοι.

Πλατεία Βάθης: Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμός - Δέρμα, Μέταλλο, ηλεκτρολόγοι, λιθογράφοι, σωματεία ΟΤΑ, Υγεία, εργαζόμενοι 4ου Διαμερίσματος, εργαζόμενοι δυτικών και βόρειων συνοικιών.

Μοναστηράκι: Εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι 3ου Διαμερίσματος και νότιων συνοικιών.

Προπύλαια: Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι ΔΕΚΟ, εργαζόμενοι 2ου Διαμερίσματος και ανατολικών συνοικιών.

Ομόνοια: ΑΕΙ, ΤΕΙ, νυχτερινοί μαθητές, ιδιωτικές σχολές.


ΣΕΛ.  6   -   9

Και συλλήψεις συνδικαλιστικών στελεχών

Σε προκλητικές συλλήψεις κορυφαίων συνδικαλιστικών στελεχών, προχώρησε χτες βράδυ η Αστυνομία στην Ομόνοια. Ο Παναγιώτης Σοφός, γγ του ΕΚΑ, και ο Δήμος Κουμπούρης, γραμματέας της ΕΣΑΚ, μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και οι δύο, οδηγήθηκαν στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή διαμαρτύρονταν για το κατέβασμα των πανό του ΠΑΜΕ. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Με το κόκκινο γαρίφαλο στο χέρι

Με μαζικές περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς οργώνουν αυτές τις μέρες την Αθήνα, στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, καλώντας τους εργάτες σε συμμετοχή στην ταξική γιορτή τους αυτή την Κυριακή. Μετά τις ομιλίες, στις στάσεις εργασίας, οι συνδικαλιστές μοιράζουν κόκκινα γαρίφαλα (φωτογραφία).


Βρώμικος πόλεμος ενάντια στο ΠΑΜΕ

Σε ένα αντιδημοκρατικό και βρώμικο «πόλεμο» ενάντια στο ΠΑΜΕ και στην ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργανώνει την Κυριακή, επιδόθηκε χτες ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, με τη βοήθεια της Αστυνομίας. Συνεργεία του δήμου, παρά τη συμφωνία που είχε προηγηθεί, ώστε να αναρτηθούν πανό για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης, τα κατέβαζαν συστηματικά από οποιοδήποτε χώρο αναρτήθηκαν. Επιπρόσθετα, κλήθηκε και η αστυνομία που προχώρησε ακόμα και σε συλλήψεις! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος αποκαλύπτει με το χειρότερο τρόπο, τις απόψεις του για το εργατικό κίνημα, εκείνο βεβαίως που «ενοχλεί», εκείνο που αντιστέκεται και ταξικά πορεύεται ενάντια στις πολιτικές που και ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος υιοθετεί, πρεσβεύει και για την επικράτησή τους παλεύει με το δικό του τρόπο. Οι εργαζόμενοι όμως έχουν κι αυτοί το δικό τους τρόπο αντίστασης και μια «γεύση» θα δοθεί στο δήμαρχο στο σημερινό ομαδικό διάβημα διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, αλλά και την Κυριακή στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.



ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Να πληρώσει τις αποζημιώσεις η Γερμανία

Δημοσιεύτηκε χτες η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δικαιώνει τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο της Βοιωτίας και ανοίγει το δρόμο, για τη δικαίωση και την αποζημίωση των απανταχού θυμάτων από τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής. Το «μπαλάκι» τώρα πέφτει στην ελληνική κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  12
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο μάτι του κυκλώνα της «νέας τάξης»

Σε επιτελικό κέντρο προώθησης της «νέας τάξης» στην περιοχή και ορμητήριο της οικονομικής επέλασης των ισχυρών στη βαλκανική ενδοχώρα μετατρέπεται, με γοργούς ρυθμούς, η Θεσσαλονίκη, όπως αποδείχνεται και από τα γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα στην πόλη


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ