Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10167

ΠΑΜΕ: ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΕ
Σήμερα η συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια

Αποφασιστική συνέχεια στην πάλη για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων σε βάρος των ΒΑΕ δίνουν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις, με τη συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  19

ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΒΗΜΑ απεγκλωβισμού από την κυρίαρχη πολιτική
  • Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους που υποφέρουν, τη φτωχή αγροτιά, τους μικρούς επαγγελματίες. Ολοι μαζί ενωμένοι να συνειδητοποιήσουν ότι ο αντίπαλός τους είναι οι κυβερνήσεις που γνώρισαν, η ΕΕ, η σκληρή εργοδοσία. Ζημιά κάνουν και ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ. με την ψευτοαντιπολίτευσή τους σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για το ΚΚΕ αντιπολίτευση σημαίνει να δώσεις απάντηση: Με τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό ή με το λαό.
  • Πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα, δηλαδή ο απεγκλωβισμός απ' την κυρίαρχη λογική και τα κόμματά της ν' ανοίξει τη μεγάλη λεωφόρο ενός πλειοψηφικού κινήματος, όπου θα ενώνονται οι κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται απ' τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Θα βάζει το ζήτημα όχι απλώς ν' αλλάξει ένα κόμμα σε μια κυβέρνηση, αλλά ν' αλλάξει η ίδια η εξουσία, να περάσει στο λαό.

ΣΕΛ.  8  -  9

Ισχυρό όπλο στους ταξικούς αγώνες

Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, η πανεργατική συγκέντρωση για τη ΔΕΘ

Δείχνοντας το δρόμο της διεκδικητικής πάλης και ξεκαθαρίζοντας ότι η αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου δεν περιορίζεται στη διεκδίκηση καλύτερων όρων πώλησης της εργατικής δύναμης, αλλά στοχεύει στη συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παρουσίασε χτες τα αιτήματα και τα μέτωπα πάλης για το επόμενο διάστημα.



ΣΕΛ.  10  -  13


ΟΒΣΑ
Μαχητική αντίδραση στη φοροεπέλαση

ΣΕΛ.  14
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Προβλήματα στέγασης στους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  21
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Κι άλλος νεκρός εργάτης

ΣΕΛ.  19
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μάθημα αξιοπρέπειας από την απολυμένη έγκυο

ΣΕΛ.  18
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΥΚΑΣΟ
Στηρίζει την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ