Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10192

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
Δε θα σταματήσουμε τη δράση για τα λαϊκά προβλήματα

«Εχει λαβωθεί η δικομματική εναλλαγή, αλλά προσπαθούν να την ανασυστήσουν με διάφορους τρόπους. Είτε με αυτούς που να μείνουν μονοκομματικές κυβερνήσεις, είτε να φτιάξουν κυβερνήσεις με ολίγη συνεργασία μεταβατικά. Ας κάνουν τις εκλογές όποτε να 'ναι. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη δράση για τα λαϊκά προβλήματα στο όνομα ότι πάμε για εκλογές».


ΣΕΛ.  7,   10  -  11

ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ χιλιάδες στρέμματα γης σε επιχειρηματίες

Ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα ότι μέσω της κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου, που έχει ξεκινήσει από το 1995, χαρίζονται χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων σε ιδιώτες ακόμα κι αν για την ίδια έκταση έχει υποβάλει δήλωση το Δημόσιο

«Λαχείο» για τους μεγαλοκαταπατητές και τους διεκδικητές δασών και δασικών εκτάσεων αποδεικνύεται η κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου. Η διαδικασία κατάρτισης του Κτηματολογίου χαρίζει στην κυριολεξία σε ιδιώτες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, ανεξάρτητα εάν οι τίτλοι που παρουσιάζονται είναι έγκυροι. Κατά τις πρώτες κτηματογραφήσεις 331 περιοχών που έγιναν από το 1995 έως το 2003, σε δεκάδες δήμους της χώρας, ενεγράφησαν οι ιδιώτες ως δικαιούχοι σε δασικές εκτάσεις, ανεξάρτητα από την εγκυρότητα του τίτλου, ακόμα και σε περιπτώσεις που το Δημόσιο είχε υποβάλει δήλωση γι' αυτές τις εκτάσεις! Δεν πρόκειται για τυχαία εξέλιξη, αφού και η σύνταξη του Κτηματολογίου - όπως και σειρά άλλων νόμων - εντάσσεται στη γενικότερη δασοκτόνα πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της εμπορευματοποίησης της δημόσιας γης και της λαϊκής περιουσίας.


ΣΕΛ.  9


90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής για τον Πέτρο Κόκκαλη

Η ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων, τιμά τον Πέτρο Κόκκαλη, διακεκριμένο επιστήμονα και αφοσιωμένο αγωνιστή, στέλεχος του ΚΚΕ. Αύριο Κυριακή 5 του Οκτώβρη και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Γράμμο.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ
Δεν απαλύνουν ούτε την ακραία φτώχεια

ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ ΓΙΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Καθολική αντιπαράθεση με την πολιτική της απελευθέρωσης

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ
Την Τρίτη η σύσκεψη για την απεργία

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ