Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10203

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Υποκρίνονται και εμπαίζουν το λαό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ξιφουλκούν για τις επιτροπές και τις διαδικασίες, κρύβουν ότι και οι δύο συμφωνούν με το νομικό πολιτικό πλαίσιο που παραδίδει δάση, λίμνες, παραλίες κ.ά. στην εκμετάλλευση μοναστηριών και επιχειρηματιών. Οτι συμφωνούν να στηριχτεί με ακόμα 28 δισ. ευρώ το κεφάλαιο, φορτώνοντας νέα δυσβάσταχτα βάρη στο λαό.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΕΧΘΡΟΣ Ο ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τα λαϊκά συμφέροντα

ΚΚΕ: Ο μόνος δρόμος για να γλιτώσει ο λαός από τα νέα δεινά που του επιφυλάσσουν η ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι ο δρόμος της ανυπακοής και της απειθαρχίας, της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και πάλης με ισχυρό ΚΚΕ

  • Τα δισεκατομμύρια ευρώ που αφειδώς διοχετεύουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ προς τις τράπεζες δεν έχουν στόχο την ελάφρυνση των δανειοληπτών, αλλά τη στήριξη του τραπεζιτικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων γενικότερα, για να συνεχιστεί η συγκέντρωση του αμύθητου πλούτου στα χέρια του κεφαλαίου.
  • Είναι εντελώς παραπλανητικές οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ ότι από εδώ και στο εξής θα εποπτεύουν στενά τις αγορές και θα επιβάλλουν κανόνες διαφάνειας και ρύθμισης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα κρισιακά φαινόμενα.
  • Ο σκοπός και ο ρόλος της ΕΕ είναι να παρεμβαίνει διακρατικά υπέρ της ισχυροποίησης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα, καθώς και όλες οι δράσεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου έγιναν με την καθοδήγηση, στήριξη των κυβερνήσεων και των μηχανισμών της ΕΕ.
  • Η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Μπορεί μόνο να γίνει χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους λαούς. Γι' αυτό νιώθει ασφάλεια η ελληνική πλουτοκρατία ενταγμένη σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διπλή πρόκληση σε νησιώτες - ναυτεργάτες

Διπλή πρόκληση χτες από τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αρνήθηκε να δεσμευτεί απέναντι στους χιλιάδες συγκεντρωμένους στον Πειραιά Σαντορινιούς (φωτ.) για την ανέλκυση του «Sea Diamond», την ίδια ώρα που ο υφυπουργός κάλυπτε πλήρως την εφοπλιστική ασυδοσία, απαντώντας στη Βουλή σε Ερώτηση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15


ΝΑΤΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ
Απειλή για την ειρήνη και τους λαούς

ΣΕΛ.  3
ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεν πέρασε η απόπειρα διαγραφής

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ απέρριψε απόφαση πρόκληση συνδικαλιστών του ΣΥΝ, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ για διαγραφή εκπαιδευτικού αγωνιστή.


ΣΕΛ.  22
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων

ΣΕΛ.  21
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Νομοσχέδιο για το «σφαγιασμό» των εργαζομένων

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ