Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10281

ΝΕΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Οικοδόμος σκοτώθηκε πάνω στο μεροκάματο στα 75 του χρόνια

Στο θάνατο οδηγούν οι συντάξεις πείνας. Στο θάνατο θα οδηγεί η αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης. Τη μάχη με το θάνατο έχασε ακόμα ένας εργαζόμενος 60 χρόνων στη Ρόδο, λίγο καιρό πριν συνταξιοδοτηθεί.


ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ να αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε βάρος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σ' ένα κατάμεστο από εργαζόμενους και νεολαίους γήπεδο του «Σπόρτιγκ», σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

*

  • Η συζήτηση για την κρίση έχει γίνει το σημείο αναφοράς όλων των αστικών κυβερνήσεων, ενώ τα διεθνή καπιταλιστικά οικονομικά επιτελεία ψάχνουν να βρουν τρόπους ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση υπέρ των μονοπωλίων, του συστήματος. Την ίδια ώρα αρκετοί αστικοί και οπορτουνιστικοί μύθοι έχουν χάσει την αίγλη τους. Χρειάζεται ανασύνταξη του κινήματος. Βασικός όρος η αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική γραμμή πάλης, πίσω από αυτήν υπάρχει ο βάλτος της υποχώρησης, της αδράνειας, της ενσωμάτωσης.
  • Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται, αναζητούν διέξοδο, όσοι έχουν αποστρατευτεί απογοητευμένοι από τη νίκη της αντεπανάστασης, όσοι έχασαν και σωστά, την εμπιστοσύνη τους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσοι καταλαβαίνουν τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να ασκήσουν το απαιτούμενο επίπεδο πίεσης σε συνδυασμό με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας. Με τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, με στόχο τη λαϊκή εξουσία, οικονομία. Οι επικείμενες εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές να δώσουν σαφή δείγματα επιλογής, να τιμωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  8   -   12

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Οργή και αγωνιστική συνέχεια με την ΠΑΣΥ μετά τον εμπαιγμό

Την οργή της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς προκάλεσαν τα... μέτρα της κυβέρνησης που υποτίθεται πως θα έδιναν λύσεις στα προβλήματά της. Η απόφασή τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις θεωρείται δεδομένη, ενώ και χτες τα μπλόκα της ΠΑΣΥ ενισχύθηκαν με νέες δυνάμεις. Τους αγρότες στη Θεσσαλία επισκέφτηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και ταξικών συνδικάτων από την Αθήνα. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε στο μπλόκο και αντιπροσωπεία του Κόμματος.


ΣΕΛ.  18   -   21


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα κούρσα ΝΑΤΟικών εξοπλισμών

Πακτωλός δισεκατομμυρίων ευρώ για αγορά φρεγατών, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.


ΣΕΛ.  13
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ντοκουμέντο για συρρίκνωση εργασιών και προσωπικού

ΣΕΛ.  24
ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Ταχυδρομική θυρίδα για το χαφιεδισμό των εργαζομένων!

ΣΕΛ.  23
ΟΒΣΑ
Μέτρα στήριξης των ΕΒΕ απέναντι στην κρίση

ΣΕΛ.  16
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Αστυνομική θηλιά στους μετανάστες

ΣΕΛ.  35

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ