Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10327

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Δυναμική και μαζική αντίδραση στον αντικομμουνισμό

Με κοινή ανακοίνωσή τους, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν τη νέα αντικομμουνιστική υστερία που κλιμακώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και καλούν τα λαϊκά κινήματα να αντιδράσουν.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στο εισόδημα των εργαζομένων

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να δώσουν ενιαία ταξική αγωνιστική απάντηση. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, καμιά συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αποτελεσματική πάλη σημαίνει καταδίκη της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και αποδυνάμωση των κομμάτων που τον στηρίζουν

Προκλητική επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, για να προστατευτεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, που ευθύνεται για την κρίση και τα ελλείμματα, αποτελούν οι χτεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης για «πάγωμα» των μισθών, για το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, «πάγωμα» των συντάξεων για τους περισσότερους συνταξιούχους και αντικατάσταση των αυξήσεων με «έκτακτα επιδόματα» κοροϊδίας και εμπαιγμού, μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Παράλληλα προανήγγειλε και συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Αυτά τα μέτρα να μη γίνουν αποδεκτά από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους και πρώτα απ' όλα τους χαμηλόμισθους και τους συμβασιούχους. Δεν πλήττουν μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ενθαρρύνουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, στο όνομα της κρίσης. Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν ενιαία, ταξικά διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών, με πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα, δραστική φορολόγηση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την πολιτική του «ευρωμονόδρομου».


ΣΕΛ.  6   -   7

Motion Team

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
Αύριο στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, αύριο στις 7 μ.μ., στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ, με αφορμή τα 60χρονά του, καθώς και τα 10 χρόνια από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την επέτειο από την επέμβαση στο Ιράκ. Τη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς (πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα). Επίσης εκδηλώσεις οργανώνονται αύριο και τις επόμενες μέρες σε διάφορες πόλεις της χώρας (Η φωτογραφία είναι από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  3


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πλαίσιο υποταγής των εργαζομένων στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  17
ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Σε πνεύμα τρομοκρατίας και αλληλοκαρφώματος

ΣΕΛ.  12   -   13
ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Υπέρτατος στόχος η θωράκιση των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  9
ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κι άλλες βδέλλες στα Ταμεία

ΣΕΛ.  16
«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Νεκρός 30χρονος μεταλλεργάτης

ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ