Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10349

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το κοινό αντιλαϊκό σχέδιο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
  • Νέα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, που δεν είναι άλλα από αυτά στο κοινό σχέδιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το κεφάλαιο.
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Να πουν ΟΧΙ, να αντιπαλέψουν το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα μονοπώλια.

ΣΕΛ.  13

ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ είναι χρέος στα παιδιά μας

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεσηκωθούν. Τώρα, πριν είναι αργά. Είναι χρέος μας για να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερες μέρες

Φαίνεται πως η μόρφωση στο σημερινό σχολείο είναι μέσο πολιτικής χειραγώγησης παιδιών και εφήβων, για να δημιουργεί συνειδήσεις υποταγμένες στην εκμετάλλευση και όχι ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους. Και χρησιμοποιείται ως εργαλείο η διαστρέβλωση της Ιστορίας κάνοντας το μορφωτικό και παιδαγωγικό έργο επικίνδυνο, προάγοντας τη βαρβαρότητα και το σκοταδισμό.

Τέτοιο είναι το παράδειγμα της διδασκαλίας από καθηγήτρια σε Γυμνάσιο της Ηλιούπολης, στην Ιστορία. Στο κεφάλαιο για την οικονομική κρίση του 1929, δίδαξε την... εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό και το ναζισμό (!) μέσα από ένα χειρόγραφο φυλλάδιο που μοίρασε στους μαθητές της. Χυδαίος αντικομμουνισμός και μεγάλα ψέμματα, ως ιστορική αλήθεια... Τι και αν η κρίση οδήγησε σε πόλεμο ανάμεσα στα τότε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Τι και αν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα ήταν μπροστάρηδες στην απελευθερωτική πάλη του λαού στην περίοδο της χιτλερικής κατοχής, έδωσαν χιλιάδες νεκρούς για μια Ελλάδα λεύτερη, γράφοντας το Επος της Αντίστασης, όπως και σε όλο τον κόσμο. Η καθηγήτρια διδάσκει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ως «αντικειμενική αλήθεια» και όχι την πραγματική Ιστορία. Διδάσκει τη σκλαβιά. Αυτό θέλει το αστικό κράτος, η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου.

Ως πού θα φτάσει αυτή η κατάντια; Θα βάλουν πλάτη οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, το κίνημά τους, για να σταματήσει αυτό το έγκλημα; Εχουν χρέος. Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς που παλεύουν για καλύτερη ζωή, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κλιμάκωση στο έδαφος σοβαρών κατακτήσεων

Ανυποχώρητο αγώνα δίνουν οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και ολόκληρου του Πειραιά για την υπογραφή ικανοποιητικής Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έχοντας παρακαταθήκη τις κατακτήσεις που απέσπασαν ήδη στη μάχη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων συναδέλφων τους. Συσπειρωμένοι στην ταξική εργατική τους οργάνωση, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, έχουν ξεκινήσει απεργιακή μάχη από το Μάρτη. Καθημερινά επιστρατεύουν πολύμορφες κινητοποιήσεις, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στην αναμέτρηση με τους εργολάβους και τους μηχανισμούς τους (Φώτο από την προχτεσινή πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης).


ΣΕΛ.  17


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Αντίσταση στον αντικομμουνισμό

ΣΕΛ.  8
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική εξόρμηση ενημέρωσης

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ»
Χαράτσια για το λαό υπερκέρδη για το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  21
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για το όργιο καταστολής στο Αγρίνιο

ΣΕΛ.  16
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι κτηνοτρόφοι δε θα πέσουν στις «παγίδες» του ΣΥΝ

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ