Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10459

ΣΤΥΓΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ με νεκρό εργάτη και τέσσερις τραυματίες
  • Δύο ακόμα νεκροί εργάτες στο βωμό του κέρδους, σε Θεσσαλονίκη και Εύβοια. Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στο πένθος και στη θλίψη των συγγενών και φίλων των νεκρών εργατών
  • Η εργατική τάξη όλης της χώρας πρέπει να αντιδράσει με ταξική οργή, αγανάκτηση και συνείδηση στο νέο στυγνό έγκλημα

Οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση και η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας λειτουργούν και ως εκτελεστικό απόσπασμα σε βάρος των εργατών. Για να σταματήσουν να μετρούν νεκρούς και τραυματίες, πρέπει να σηκώσουν πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στα κόμματα, τους συνδικαλιστές και τους μηχανισμούς που την υπηρετούν, να απαιτήσουν και να επιβάλουν μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Να αντεπιτεθούν για να επιβάλουν το δίκιο τους, ανασυντάσσοντας το εργατικό ταξικό κίνημα. Να αποδυναμώσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της ΕΕ, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ. Να τεθούν επικεφαλής μεγάλης λαϊκής αντιμονοπωλιακής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία, για να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις.


ΣΕΛ.  6  -  8

Eurokinissi

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαϊκή περιουσία η γη και η αξιοποίησή της
  • Ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς
  • Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό

Απαίτηση άμεσων μέτρων για την εφαρμογή σχεδίου προστασίας των δασών, πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώ­πισης των πυρκαγιών. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων: Η θέση μας είναι ότι η γη ανήκει στο λαό, δεν την έφτιαξε κανένας. Το δικαίωμα που πρέπει να μας κατοχυρωθεί είναι να έχουμε κατοικία και πρώτη και δεύτερη. Να μην μπορεί να αγοράζεις και να πουλάς τη γη.


ΣΕΛ.  9  -  11

Ματωμένα τα κέρδη

Τρία εργοδοτικά εγκλήματα σε ένα 24ωρο! Το κεφάλαιο ρουφά αίμα εργατών σαν το βρικόλακα. Τα κέρδη στάζουν αίμα εργατών. «Το κεφάλαιο, όμως, που έχει τόσο "σοβαρούς λόγους" ν' αρνιέται τα βάσανα της εργατικής γενιάς που το περιβάλλει σήμερα, καθορίζεται τόσο λίγο στην πραχτική κίνησή του... από το ασυγκράτητο ξεκλήρισμα του πληθυσμού, όσο και από την ενδεχόμενη πτώση της γης πάνω στον ήλιο... Γι' αυτό το λόγο το κεφάλαιο είναι ανελέητο απέναντι στην υγεία και στη διάρκεια ζωής του εργάτη, παντού όπου δεν το υποχρεώνει η κοινωνία να τις υπολογίζει. Στην κατηγορία για σωματικό και πνευματικό μαρασμό, για πρόωρο θάνατο και για το μαρτύριο της υπερβολικής εργασίας απαντάει: Μήπως θα 'πρεπε να μας βασανίζει αυτό το βάσανο μια και αυξάνει τις απολαύσεις (τα κέρδη) μας;».(Κ. Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τ. 1ος, σελ. 283). Το κεφάλαιο περιμένει το νεκροθάφτη του. Η εργατική τάξη έχει το λόγο.



ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΝΑΤΟ
Πλήρης ενσωμάτωση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραδίδει το δασολόγιο σε Ανώνυμη Εταιρεία!

ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ