Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10611

ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τραμπούκικη επίθεση ενάντια στους αλιεργάτες

Αποθρασυμένοι από τη στήριξη που τους παρέχει η κυβέρνηση, οι πλοιοκτήτες της Μηχανιώνας επιδίδονται σε τραμπούκικες επιθέσεις.


ΣΕΛ.  16
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ωρα για μαζική οργανωμένη δράση

Η επιστολή απάντησης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην πρόσκληση του υπουργού Εργασίας για ενημερωτική συνάντηση.


ΣΕΛ.  3

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ να μην περάσουν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα

Το πραγματικό δίλημμα είναι: `Η θα πτωχεύσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., τα αστικά ΜΜΕ

ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

  • Κάτω οι νέοι φόροι.
  • Καμία μείωση μισθού.
  • Κανένα κόψιμο στον 14ο μισθό.
  • Πραγματικές αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα προστασίας για τους ανέργους.
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθούν τα προνόμιά του.

Παραμερίστε τον εργοδοτικό - δικομματικό συνδικαλισμό. Διεκδικούμε σύγχρονα δικαιώματα. Θα ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους πλουτοκράτες. Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες, όλοι μαζί στους δρόμους ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο.


ΣΕΛ.  6  -   9,   16   -   17

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ
Ταξικό μήνυμα για την ισοτιμία της γυναίκας

Στις 8 Μάρτη πρέπει να τραντάξει η Ελλάδα! Με αυτή την προτροπή και με την πίστη ότι οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων θα γίνουν οι νέες ηρωίδες στον καθημερινό αγώνα για το σοσιαλισμό, η μεγάλη συγκέντρωση - εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο, με κεντρική ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, έστειλε χτες το βράδυ το δικό της ταξικό, ριζοσπαστικό μήνυμα για την ισοτιμία της γυναίκας, σε μια περίοδο που τα δικαιώματα αντρών και γυναικών κατεδαφίζονται για να μετρήσει η πλουτοκρατία νέα, μεγαλύτερα κέρδη.


ΣΕΛ.  10  -  13

Τσακίστε τους πλουτοκράτες

Ολες και όλοι στο δρόμο του αγώνα, να παρεμποδίσουμε τα νέα μέτρα που έρχονται. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Να διαψεύσουμε κυβέρνηση, εργοδοσία, αστικά κόμματα, που υποστηρίζουν ότι έχουν λαϊκή συναίνεση. Τις επόμενες μέρες, οι δρόμοι όλης της Ελλάδας να γεμίσουν από ένα μεγάλο ποτάμι ανθρώπων του μόχθου που παλεύουν. Να τραντάξει κυριολεκτικά την Ελλάδα. Στην Ελλάδα των καπιταλιστών, κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.,αυτών που πατρίδα έχουν το κέρδος, δηλαδή που δεν έχουν πατρίδα, αντιτάσσουμε την Ελλάδα της ταξικής πάλης του λαού της. Είναι ντροπή σήμερα για κάθε εργάτη και νέο να υποταχθεί, να δεχθεί αμαχητί να αφαιρέσουν δικαιώματα, που οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και αίμα κατάκτησαν. Να επιτρέψει να καταδικάσουν αυτόν και τα παιδιά του στην ανασφάλεια και στη φτώχεια, για να έχουν περισσότερα προνόμια και κέρδη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές. Για να μην πτωχεύει ο λαός, να πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Αντεπίθεση να την καταργήσουμε, κάνοντας τον πλούτο που παράγουμε λαϊκή ιδιοκτησία.



ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ADM
Νέο επεισόδιο στην εγκληματική πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ΣΕΛ.  15
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες

ΣΕΛ.  25
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ
Εκατομμύρια οι πληγέντες, ανυπολόγιστες οι καταστροφές

ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ