Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10728

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πάνω από 3.300 παιδιά λαϊκών οικογενειών εκτός παιδικών σταθμών

Τραγική κατάσταση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου, σε μια περίοδο που η δημοτική αρχή έκλεισε 8 παιδικούς σταθμούς. Ετσι μεγαλύτερος αριθμός παιδιών θα βρεθεί σε λιγότερους παιδικούς σταθμούς, με επιπτώσεις στη φροντίδα τους. Το Σεπτέμβρη θα υποβληθούν νέες αιτήσεις, αφού το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί δραστικά και οικογένειες που έστελναν πέρσι τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς, φέτος δεν μπορούν.


ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ενάντια στους εργαζόμενους
  • Ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πρώην ΔΕΚΟ, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νέοι αντιλαϊκοί φόροι, πετσόκομμα στις παροχές, μέσω προϋπολογισμού και μέσω «Καλλικράτη», στις άμεσες προτεραιότητες. Επίκεινται συγχωνεύσεις, εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις για συγκέντρωση σε λιγότερα χέρια των πηγών της κερδοφορίας και του πλουτισμού. Στα μονοπώλια, μεταφορές - αεροδρόμια
  • Αλέκα Παπαρήγα: Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση την απεργοσπαστική τοποθέτηση της κυβέρνησης, που θέλει να τσακίσει κυριολεκτικά το δικαίωμα στην απεργία. Οι εργαζόμενοι πρέπει όχι απλώς να είναι σε εγρήγορση, αλλά πρέπει ήδη να προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις των επόμενων μηνών. Πρέπει να κάνουν τώρα προετοιμασία μεγάλου αγώνα με κεντρικό σύνθημα «Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο»

ΣΕΛ.  10  -  11

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Υγείας ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, στο κλείσιμο μιας σειράς ιδρυμάτων και Κέντρων Ειδικής Αγωγής και ενάντια στις περικοπές σε φάρμακα, θεραπείες και υγειονομικό αναλώσιμο υλικό.


ΣΕΛ.  15

Ανυπακοή

Νέα δέσμη μέτρων στήριξης του κεφαλαίου από κυβέρνηση - τρόικα. Ταυτόχρονα με το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η κυβέρνηση προχωρά στην ταχεία υλοποίηση σειράς άλλων φιλομονοπωλιακών μέτρων, όπως η απελευθέρωση των αγορών (ηλεκτρική ενέργεια), κλειστών επαγγελμάτων (μεταφορές), σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, παράδοση στο κεφάλαιο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου κ.ά. Ετοιμος ο νέος «αναπτυξιακός» νόμος, ο οποίος θα προσφέρει ζεστό χρήμα στους «επενδυτές», φοροαπαλλαγές και απαλλαγές από ασφαλιστικές εισφορές. Την ίδια ώρα κυβέρνηση, αστικά ΜΜΕ, οι ίδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες επιτίθενται στις απεργίες και επιδιώκουν την καταστολή τους. Θέλουν το σύνολο των εργαζομένων, λαϊκών στρωμάτων να δηλώνουν υποταγή στο ένα και μόνο αναγνωρισμένο «δικαίωμα»: Αυτό των καπιταλιστών να αυξάνουν ανεμπόδιστα τα κέρδη τους. Προκαλούν και πρέπει να πάρουν ενιαία ταξική απάντηση. Με συνεχείς ασταμάτητους αγώνες ενάντια στις συνέπειες της κρίσης, ανυπακοή στο ίδιο το σύστημα που τσακίζει την εργατική, τη λαϊκή οικογένεια. Καμιά αναγνώριση του μνημονίου και των χρεών από το λαό.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΜΑΣ
Αλωνίζουν οι εργολάβοι στο Πολυτεχνείο

ΣΕΛ.  13
ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Εργαζόμενη πρώτα απέβαλε και μετά την ... απέλυσαν

ΣΕΛ.  14
ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πύλη της ΕΤΜΑ η εκδήλωση

ΣΕΛ.  7
«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΦΓΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ»
Ωμότητες κατά των αμάχων

ΣΕΛ.  21
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Να αποσυρθεί το φιλομονοπωλιακό νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  10
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Η «Δικαιοσύνη» με το κεφάλαιο

Η απόφαση του Πρωτοδικείου να απορρίψει την προσφυγή του απολυμένου από τα «Τζάμπο», κάνοντας δεκτά τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει την ταξικότητα και το ρόλο της Δικαιοσύνης. Η επίκληση των κινητοποιήσεων από το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων, η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από άλλα συνδικάτα, η επίκληση επίσης των συγκεντρώσεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που δεν είχαν καμιά σχέση με τη συγκεκριμένη περίοδο, δείχνουν την εμπάθεια προς τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και την υπεράσπιση των επιχειρηματιών. Φαίνεται ότι και αυτά τα ελάχιστα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες κουρελιάζονται, μπροστά στην υπεράσπιση των απαιτήσεων των εργοδοτών.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ