Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10736

65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην Ακρόπολη η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

ΣΕΛ.  3

ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν συμφέρον μόνο από τη λειτουργία ενός αποκλειστικά ενιαίου δημόσιου φορέα Ενέργειας, σε ένα δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες και όχι των μονοπωλίων
  • ΠΑΜΕ: Η αντίθεση της ΓΕΝΟΠ στα σχέδια κυβέρνησης, ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν είναι αντίθεση προς την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Δεν είναι αντίθετοι με την απελευθέρωση. Αντίθετα το 1999 η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν τον πρώτο νόμο για την απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Η απελευθέρωση της Ενέργειας - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, με οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την πλήρη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι ήδη αποφασισμένες και δρομολογημένες οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς και η εκχώρηση λιγνιτωρυχείων, μονάδων παραγωγής και δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση και την ΕΕ, είναι το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί η πλήρης απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση και με ποια μορφή θα γίνει.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Καθόλου τυχαία η ιμπεριαλιστική πρόκληση

ΚΚΕ: Αμέριστη αλληλεγγύη προς το λαό του Λιβάνου

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στο φόντο της ανακάλυψης μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα του Λιβάνου και ύστερα από την αποκάλυψη μεγάλου ισραηλινού δικτύου κατασκοπίας στο Λίβανο, που αποδεικνύει ότι το Ισραήλ δεν έπαψε ποτέ να σχεδιάζει νέες επιθετικές ενέργειες ενάντια στο Λίβανο και στην ευρύτερη περιοχή.


ΣΕΛ.  15

Θέλουν την Κατοικία εμπόρευμα

Η απόφαση της κυβέρνησης με την οποία όχι μόνο σταματούν να γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για δάνεια από τον ΟΕΚ, αλλά μένουν στον «αέρα» και χιλιάδες οικογένειες των οποίων οι αιτήσεις είχαν ήδη γίνει δεκτές, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δυσκολεύονται ακόμα και να πληρώσουν το νοίκι. Κι ενώ στα ταμεία του Οργανισμού συνεχίζουν κανονικά να συγκεντρώνονται τα έσοδα που πληρώνουν μεν οι εργαζόμενοι, αλλά δε χρησιμοποιούνται για τις δικές τους ανάγκες: Καταλήγουν κι αυτά στον «κουμπαρά» απ' όπου η κυβέρνηση μοιράζει κι άλλο ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις.

Οσο κι αν η κυβέρνηση κάνει λόγο για «προσωρινό» μέτρο, η εξέλιξη δυναμώνει τη σταθερή και οδυνηρή για την εργατική τάξη συνέπεια που έχει η στεγαστική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του κεφαλαίου: Στον καπιταλισμό η στέγη είναι εμπόρευμα γι' αυτό και δεν είναι ούτε σίγουρη για όλο το λαό, ούτε αντίστοιχη (ασφαλής, άνετη κτλ.) των σύγχρονων αναγκών. Αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία πρέπει και να προβληματιστούν και να οργανώσουν την πάλη τους οι εργαζόμενοι. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και να εμποδίσει μέτρα και να ανατρέψει την πολιτική, που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.



ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΕΚ
Κραυγαλέα αντεργατική επιλογή

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανοικτή για αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας

ΣΕΛ.  11
ΔΗΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περισσότερα από 1.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  19
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Εδαφος για μαζικές απολύσεις

Το έδαφος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε δεκάδες Οργανισμούς του Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων υπηρεσιών, στρώνει η κυβέρνηση. Σε χτεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής αποφασίστηκε η συγχώνευση άλλων 12 υπηρεσιών του Δημοσίου.


ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ