Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10747

ΝΟΜΙΜΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Εξαπάτηση του λαού το «κυνήγι της φοροδιαφυγής»
  • Η φοροδιαφυγή δε χτυπιέται στέλνοντας το ΣΔΟΕ στα λαϊκά πανηγύρια και στα καφενεία των χωριών.
  • Οι μεγαλοεπιχειρηματίες απολαμβάνουν μεγαλύτερες νόμιμες φοροαπαλλαγές.
  • Αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο είναι οι μικροί, μεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες.
  • Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους κατά της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ στη διατροφή του λαού
  • Δυναμική η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενάντια στην πολιτική που απειλεί τη σίτιση της λαϊκής οικογένειας. Η αύξηση της τιμής σε αλεύρι και ζωοτροφές φέρνει ανατιμήσεις σε ψωμί, άλλα είδη αρτοποιίας, ζυμαρικά, γάλα, κρέας κλπ.
  • ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ κατέθεσαν υπόμνημα απαιτώντας: «Να απαγορευτεί οποιαδήποτε αύξηση στο ψωμί και στα τρόφιμα. Να μειωθεί η τιμή του ψωμιού και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καθοριστεί κατώτερη εγγυημένη τιμή στα σιτηρά, με εγγυημένο και αξιοπρεπές εισόδημα για τους μικρούς παραγωγούς». Κοροϊδία η παραπομπή από την κυβέρνηση του θέματος των ανατιμήσεων στην «Επιτροπή Ανταγωνισμού».

ΣΕΛ.  6  -  7

Associated Press

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Βασανισμοί Παλαιστίνιων ανηλίκων

Σύμφωνα με το παράρτημα της οργάνωσης «Διεθνής Υπεράσπιση των Παιδιών», στα αυτόνομα Παλαστινιακά Εδάφη, έγιναν πρόσφατα παράνομη σύλληψη, φυλάκιση, ανάκριση και βασανισμός δύο ανήλικων Παλαιστίνιων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής με βάση υποψίες εποίκων για εμπρησμό οικοπέδου.


ΣΕΛ.  15

Ταξικό ζήτημα

Επενδύσεις ύψους 11 δισ. δολαρίων, για νέες ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων από «δεύτερο χέρι», πραγματοποίησαν από την αρχή του χρόνου οι Ελληνες εφοπλιστές. Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, βρίσκονται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με μερίδιο 15% στον εμπορικό στόλο. Οι εφοπλιστές φοροαπαλλάσσονται. Η Εθνική Τράπεζα αγόρασε πρόσφατα το 20% της «Στοπάνσκα Μπάνκα» της ΠΓΔΜ και τώρα ελέγχει το 95% της συγκεκριμένης τράπεζας. Η κρίση δεν τους χτυπά όλους. Την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές κάνουν τέτοιες επενδύσεις και οι τράπεζες εξαγορές, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, έχουν «ξεπατώσει» το λαό στη φορολογία, αυξάνουν τις τιμές σε βασικά διατροφικά είδη όπως αλεύρι, ψωμί, ζυμαρικά, γάλα, κρέας, άλλα είδη αρτοποιίας, φουντώνει η ακρίβεια. Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι υπηρεσίες Υγείας πουλούνται ακριβά και από το λεγόμενο δημόσιο σύστημα, αυξάνεται το ποσοστό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν πρόσβαση σ' αυτές. Τα μικρομάγαζα κλείνουν, οι φτωχοί αγρότες φυτοζωούν. Από το ξέσπασμα της κρίσης λέγαμε ότι χρήματα υπάρχουν στα σεντούκια των καπιταλιστών και στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών. Κρίση υπερσυσσώρευσης κερδών είναι. Η πολιτική αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και των χρεών δεν αγγίζει τους καπιταλιστές και τον πλούτο τους. Είναι μια ατέρμονη αντιλαϊκή επίθεση-αφαίμαξη σε όφελος του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο δημιουργεί την κρίση αλλά την πληρώνει ο λαός. Βαθιά ταξικό ζήτημα και όχι «εθνικό», όπως το παρουσιάζει η αστική προπαγάνδα. Να γιατί πρέπει να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οργανωμένη λαϊκή πάλη ως την ανατροπή τους.



ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Προσπάθεια εξωραϊσμού από την κυβέρνηση

ΣΕΛ.  10
ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  17
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ TΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με ανισότιμους όρους η προβολή των συνδυασμών

ΣΕΛ.  9
Κοντεύουν τις 600 χιλιάδες οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Τους 569.742 έφθασαν τον Ιούλη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Με δεδομένο ότι πολλοί άνεργοι δεν απευθύνονται στον ΟΑΕΔ και άρα δεν εγγράφονται και ακόμα ότι δε λογαριάζονται ως άνεργοι οι «ημιαπασχολήσιμοι», είναι προφανές ότι ο αριθμός των πραγματικών ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος. Το επίδομα ανεργίας παίρνει μόνο ένας στους τρεις ανέργους, δηλαδή 184.709 άνεργοι (32,41%).


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ