Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7779

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Στη λοταρία του χιλιοστού των μορίων σχολές και τμήματα πρώτης ζήτησης

Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα οι βάσεις και σήμερα αποστέλλονται οι ονομαστικοί κατάλογοι με τους επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. «Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει να τους χρεώνει το φιάσκο της αντιλαϊκής της "μεταρρύθμισης"» σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του. Αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής με το παλιό και το νέο σύστημα εισαγωγής.


ΣΕΛ.  27   -   31

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Στους ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ οι ελπίδες

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και μετά την 10η Οκτώβρη, να κλιμακωθεί, να γενικευτεί και ν' αγκαλιάσει όλη τη χώρα.

Το ελπιδοφόρο των θετικών διεργασιών, που συντελούνται στη συνείδηση της εργατικής τάξης, όπως φανερώνουν οι τελευταίες κινητοποιήσεις, σημειώνει το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει το αποτέλεσμα του αγώνα των ναυτεργατών, ο οποίος απέδειξε, ότι η εργατική τάξη έχει όλες τις δυνατότητες, να κατακτά και να αποτρέπει αρνητικές εξελίξεις, όταν δρα ενωμένη και αποφασιστικά.

«Οι εργατικοί αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνει η ανακοίνωση, όπως και εκείνοι που έχουν προγραμματιστεί, μπορούν να αποκτήσουν ισχυρή ώθηση, μαζικότητα και προοπτική, εφόσον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στηριχτούν στη δύναμη της κοινής δράσης και συσπείρωσης κατά χώρο, κλάδο και γενικότερα, της σταθερότητας και επιμονής κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και περιφρουρήσουν τους απεργιακούς αγώνες από τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του κράτους. Εφόσον ενισχυθούν αποφασιστικά οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος».


ΣΕΛ.  3,    15  -  17,    24  -  25

ΙΛΙΣΙΑ
Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή της νεολαίας

Η κόκκινη γιορτή της νιότης και του αγώνα, το 26ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, που ταξίδεψε σε όλη τη χώρα από τις αρχές του καλοκαιριού με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε πολιτείες και χωριά, στολίζει από χτες την Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, δίνοντας το δικό της ξεχωριστό πολιτικό και πολιτιστικό στίγμα. Χτες, πρώτη μέρα, κατά χιλιάδες συνέρρεαν οι νέοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας, συμμετέχοντας στις πολύμορφες εκδηλώσεις του. Και όλα δείχνουν, ότι φέτος θα ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο


ΣΕΛ.  19   -   22



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ