Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10811

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ολοι σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν, επίσης, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.


ΣΕΛ.  3
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΦΟΒΙΑ
Προσπάθεια υποκλοπής της ψήφου του λαού

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λίγες μέρες μετά το εκβιαστικό διάγγελμα για αποσταθεροποίηση και εκλογές, να έρχονται τα περίφημα πακέτα, που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στις πρεσβείες, στην Ευρώπη. Στόχος η υποκλοπή της ψήφου. Ο λαός να μην υποκύψει σε κανένα εκβιαστικό δίλημμα.


ΣΕΛ.  7

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ χτυπώντας μισθούς και μεροκάματα

ΠΑΜΕ: Μία πρώτη απάντηση πρέπει να είναι η μαζική υπερψήφιση από τους εργαζόμενους των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε δήμους και περιφέρειες, σε όλη τη χώρα

Το τελειωτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές. Πυρήνας της νέας επίθεσης θα είναι η επιβολή μισθών και μεροκάματων χαμηλότερων απ' αυτούς που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις, ακόμα και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες θα ορίζουν χαμηλότερα μεροκάματα και αμοιβές. Η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι η αγορά εργασίας και η οικονομική συγκυρία είναι τέτοιες που απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία, δίνοντας πράσινο φως στους εργοδότες να γενικεύσουν αυτές τις συμφωνίες, αξιοποιώντας και την αισχρή στάση της ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  17

MotionTeam

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν πρέπει να μας συνοδεύει στην κάλπη. Από τη δουλειά, το μισθό, το μεροκάματο, τη σύνταξη, την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος και του προβλήματος υγείας, της πρόνοιας, ως τους άμεσους κινδύνους που μας απειλούν στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο. Οχι άλλη ανοχή. Το ΚΚΕ έχει δικαιωθεί. Ξέρει να οργανώνει το λαό. Δεν το βάζουν στο χέρι. Εχει πολιτική συμμαχιών που εδράζεται στα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης, των μικρών επιχειρηματιών και της φτωχής αγροτιάς. Να οργανώσουμε το αντίπαλο δέος στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Μπορούμε.


ΣΕΛ.  8  -  10

Δεν είναι τιμωρία η αποχή

Η αποχή δεν είναι τιμωρία των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Ξέρεις καλά ότι και μετά τις ευρωεκλογές, αλλά και μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 με την αποχή δεν ίδρωσε καθόλου το αυτί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σκέψου: Τι κατόρθωσες με την επιλογή της αποχής; Η αποχή - «το κόμμα» της αποχής όπως έλεγαν τότε πολλοί - πήρε 50% και 30% στις προηγούμενες εκλογές. Από την επόμενη κιόλας μέρα όμως ψήφισαν όλα τα αντεργατικά μέτρα της ΕΕ, του ΔΝΤ. Η αποχή τούς βολεύει. Βολεύει τα μεγάλα συμφέροντα που πλασάρουν και καλλιεργούν την ψεύτικη εικόνα ότι τάχα δεν υπάρχει καμία θετική λύση για τα λαϊκά προβλήματα. Οτι είμαστε όλοι ίδιοι! Φοβούνται μη βρει ο λαός το δρόμο του. Γι' αυτό στέλνουν στην αποχή τους ψηφοφόρους που ξέρουν ότι δε θα τους ψηφίσουν. Θέλουν το λαό στη γωνία. Ομως, όταν ο λαός είναι στη γωνία, αυτό δεν είναι ουδετερότητα, δεν είναι απλά άρνηση να πάρεις θέση. Είναι πολιτική θέση που στρώνει ακόμα πιο καλά το έδαφος για νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Με μεγάλη αποχή, ιδιαίτερα με μεγάλη νεανική αποχή, θα έρθουν την επομένη των εκλογών και θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κρίση των θεσμών - θα τρίβουν τα χέρια τους όμως - γιατί αποχή σημαίνει απογοήτευση και μοιρολατρία. Η αποχή δεν είναι αντισυστημική στάση, όπως καλλιεργούν διάφορες πλευρές. Αντισυστημική είναι μόνο η στάση που βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ