Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10818

ΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ότι δε θα θίξει μισθωτούς και συνταξιούχους
  • ΚΚΕ: Η λαϊκή απάντηση στο μνημόνιο διαρκείας κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, είναι: Αγωνιστική, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, αλλαγή του συσχετισμού δύναμης υπέρ του ΚΚΕ
  • Ολοι στα συλλαλητήρια τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ, ο οποίος ευθέως έθεσε θέμα νέων μέτρων και λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη της τρόικας, στις 15 του Νοέμβρη, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκοιμίσει το λαό μπροστά στα χειρότερα που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ψεύδεται καθώς ισχυρίζεται ότι δε θα θίξει μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι νέες δραστικές περικοπές των δαπανών στα νοσοκομεία και στους άλλους οργανισμούς, οι νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ και στο πετρέλαιο θέρμανσης, το τεράστιο κρατικό χρέος προς το ΙΚΑ, θα φέρουν νέα βάρη στο λαό, νέες περικοπές στις συντάξεις. Ταυτόχρονα η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η ανεργία, που θεριεύει και η γενίκευση της μερικής - ελαστικής εργασίας, οδηγούν πλατιά τμήματα της εργατικής τάξης σε συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης.


ΣΕΛ.  6  -  7

Η ενίσχυση του ΚΚΕ δίνει κουράγιο στο λαό

Σε εκδηλώσεις της ΚΟ Αθήνας του Κόμματος για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την προετοιμασία του συλλαλητηρίου τη Δευτέρα, μίλησε χτες ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Το ΚΚΕ για το β' γύρο

«Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του μνημονίου, τις επιλογές του ΔΝΤ και της ΕΕ, με στόχο ένα μνημόνιο διαρκείας, πρέπει να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο. Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θέλουν και μπορούν να αλλάξουν. Επομένως, ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες. Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση». (Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών, στον χτεσινό «Ρ»). Επομένως, όλη η προσπάθεια των φερέφωνων του ΠΑΣΟΚ (συγκροτήματα Τύπου και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ) ότι το αποτέλεσμα του β' γύρου θα εξαρτηθεί από το ΚΚΕ είναι άθλια προπαγάνδα, που ξεκίνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν ακόμη τον α' γύρο, επαναφέροντας την προβοκάτσια τους περί ανίερων συμμαχιών. Καμιά ελπίδα ότι θα πιάσει, να μην ελπίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το ΚΚΕ στο β' γύρο. Ακόμη πιο δυναμικά να καταψηφιστούν και οι δύο.



«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Σπίτι το σπίτι η μάχη του δεύτερου γύρου

ΣΕΛ.  11
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Νέες ανατιμήσεις μέσα στην κρίση

ΣΕΛ.  21
ΥΓΕΙΑ
Περικοπές στις παροχές με εκχώρηση φιλέτων στο κεφάλαιο

Το κρεβάτι του Προκρούστη των άγριων περικοπών στις - ήδη υποβαθμισμένες - παροχές για τα λαϊκά στρώματα, με την ταυτόχρονη εκχώρηση του φιλέτου των προμηθειών - κοντά στα τρία δισ. ευρώ το χρόνο - στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας (ντόπιους και διεθνείς) ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενη το μνημόνιο.


ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
«Ακρωτηριάζουν» τη θεραπεία στο όνομα της εξυγίανσης

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ