Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10961

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κόντρα στους εκμεταλλευτές ντόπιων και αλλοδαπών

MotionTeam

Οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και κάτοικοι του κέντρου πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη ενάντια στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Αθιχτα αφήνει η κυβέρνηση τα βρώμικα κυκλώματα, εντείνοντας την αντιμεταναστευτική πολιτική. Σχέδια για περιορισμό διαδηλώσεων από τη δημοτική αρχή Αθήνας.


ΣΕΛ.  10   -   12

ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΙΟ ΑΓΡΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ σε εισόδημα, εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα

ΚΚΕ: Μονόδρομος για να σταματήσει να πληρώνει ο λαός την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου

Στον κουρνιαχτό της σεναριολογίας και των αντιθέσεων για τον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη απαξίωση μέρους του κεφαλαίου, μέσω της αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, όλο και πιο έντονα καταγράφεται η ρητή απαίτηση των εκπροσώπων των μονοπωλίων για επιτάχυνση της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και για την επιθετική συναίνεση των κομμάτων της πλουτοκρατίας στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που αποτελεί στρατηγική επιλογή των καπιταλιστών. Σ' αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε, χτες, στο Γιούρογκρουπ η αντιμετώπιση του κρατικού χρέους της Ελλάδας.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΠΑΜΕ
Ανεπιθύμητοι οι εργατοπατέρες της ΣΕΣ

Με μια δυναμική κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου διεξάγεται από χτες το 12ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταδίκασαν την παρουσία της ευρωπαϊκής εργατικής αριστοκρατίας στη χώρα μας.


ΣΕΛ.  21

Καμιά συναίνεση

Ομοβροντία για συναίνεση από τα αστικά ΜΜΕ για τις «ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, με αφορμή την 5η δόση του δανείου». Εκβιάζουν το λαό με το φόβο της χρεοκοπίας, λες και αν σωθεί το κεφάλαιο θα ωφεληθεί ο λαός... Στην ίδια ρότα, σηκώθηκε η προπαγάνδα περί νέων δυσκολιών μετά την άθλια υπόθεση του Στρος Καν. Οι αστοί δυσκολεύονται να διαχειριστούν την κρίση σε συνθήκες ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων, έντασης της διαπλοκής των καπιταλιστικών οικονομιών, των ανταγωνισμών, ιδιαίτερα εντός της ΕΕ. Φαίνεται από τις μεταξύ τους οξύτατες αντιθέσεις για την αναδιάρθρωση και το «κούρεμα», δηλαδή την καταστροφή μέρους του κεφαλαίου. Το αστικό πολιτικό σύστημα πρέπει να διαχειριστεί τα γενικά συμφέροντα του καπιταλισμού. Αλλά τα μονοπώλια ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Τα άγρια αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα οξύνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, δημιουργώντας δυσκολίες στη χειραγώγηση. Ετσι, επιμένουν στην από κοινού δράση των αστικών κομμάτων. Γιατί μπορεί να αμβλύνει τις ενδοαστικές αντιθέσεις, να καλλιεργεί στο λαό ψυχολογία ανοχής, αποδοχής ως μονόδρομου αυτής της πολιτικής, να αντιμετωπίζει τις αντιστάσεις. Ο λαός να μην εγκλωβιστεί. Να εγκαταλείψει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να οργανωθεί στο δικό του κίνημα, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών του, να συγκροτήσει τη συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποιήσεις για το «χαράτσι» του ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  25
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Υποκατάστατα με... συνταγή γιατρού

ΣΕΛ.  19
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Προς συμφωνία για «κούρεμα» του Αιγαίου

ΣΕΛ.  9
ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Στη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση

ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις

ΣΕΛ.  6
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, αύριο, ψηφίζουν για όλα, για την κρίση που φορτώνουν στην πλάτη των οικογενειών τους, για τη μόρφωση που τους στερούν, για ένα οργανωμένο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Η αποχή όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά «καταλογίζεται» στις κυρίαρχες δυνάμεις, που μας θέλουν άπραγους, με σταυρωμένα τα χέρια.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ