Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10962

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με σύνθημα «Κάνε την αγανάκτηση δύναμη ανατροπής» καλεί σε ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ, στις σημερινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.


ΣΕΛ.  3

«ΨΗΝΕΤΑΙ» ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση

Πλατφόρμα για πιο επιθετική συναίνεση στη σφαγή του λαού διαμορφώνουν τα αστικά κόμματα, με τη συμβολή και της ΕΕ, και με στόχο την επιτάχυνση της εφαρμογής των νέων, ακόμη πιο άγριων αντιλαϊκών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας και των ιδιωτικοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν για μια λαϊκή οικονομία που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους και όχι των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ομολογεί προετοιμασίες χερσαίας επέμβασης στη Λιβύη

Την πλήρη ετοιμότητα της ΕΕ να επέμβει στη Λιβύη με χερσαίες δυνάμεις του Ευρωστρατού και των «σχηματισμών μάχης» ομολογεί το Συμβούλιο της ΕΕ, σε απάντησή του σε Ερώτηση ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Μάλιστα, δεν αποκλείει να συμπεριλάβει και ελληνικά στρατιωτικά τμήματα.


ΣΕΛ.  29

Εκβιάζουν

Η ΕΕ παροτρύνει για την επίτευξη «ευρύτερης συναίνεσης» - το διατυμπάνισε ο επίτροπος Ολι Ρεν - ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που πρέπει να αποτυπωθεί έμπρακτα. Η κυβέρνηση, με δηλώσεις στελεχών της και του κυβερνητικού εκπροσώπου, αναζητά την ανοιχτή πλέον στήριξη της ΝΔ για την εφαρμογή του νέου, ακόμη πιο βάρβαρου αντιλαϊκού προγράμματος αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων, «μεσοπρόθεσμο» το βάφτισαν. «Μία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, θέλει πολιτική στήριξη», λένε. Η ΝΔ έχει ψηφίσει την πλειοψηφία των νομοσχεδίων του μνημονίου και, μάλιστα, μέσω του Αντ. Σαμαρά, έχει εγκαλέσει την κυβέρνηση για «καθυστέρηση» στην υλοποίησή τους, έχει ομολογήσει δημόσια ότι σέβεται τις «διεθνείς συμφωνίες» για το χρέος, ανοίγοντας το δρόμο για εξασφάλιση συναίνεσης. Οι μεταξύ τους κόντρες είναι ποιο από τα δύο αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα έχει το πάνω χέρι στην από κοινού διακυβέρνηση. Εκβιάζουν το λαό, επιχειρώντας να επιβάλουν ακόμα πιο άγριες θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Μονόδομος η συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης.



ΠΑΣΕΒΕ
Δεν πάει άλλο με τη ΓΣΕΒΕΕ

ΣΕΛ.  24
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σήμερα στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  17
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σήμερα ενάντια στο «χαράτσι» του ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  25
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ξεσηκωμός για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  19
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  15
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών της εγκληματικής δράσης κυκλωμάτων, συμμοριών και ακροδεξιών οργανώσεων ανέλαβαν ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, τα οποία χτες διοργάνωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Την πρωτοβουλία γι' αυτήν τη συνέντευξη πήραν τα συνδικάτα: Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας. Παρόντες ήταν εργάτες μετανάστες, αλλά και συνδικαλιστές στην οικοδομή, στην κλωστοϋφαντουργία και αλλού.


ΣΕΛ.  9  -  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ