Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11026

ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ
Αντιλαϊκή βαρβαρότητα δίχως τέλος

ΚΚΕ: Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ και οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος.


ΣΕΛ.  11

Δημαγωγούν για τον τουρισμό στερούν τις διακοπές για το λαό

Ερευνα του «Ριζοσπάστη»: Το 50% των λαϊκών νοικοκυριών δεν θα κάνουν διακοπές

Κάθε φορά που γίνονται λαϊκές κινητοποιήσεις (εργαζομένων στον τουρισμό, ναυτεργατών, ταξιτζήδων κ.ά.) το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. επιδιώκουν να τις τσακίσουν με πρόσχημα τον τουρισμό, την ίδια στιγμή που ο λαός εξαιτίας της πολιτικής τους περνάει μαύρο καλοκαίρι και δεν μπορεί να πάει διακοπές. Ταυτόχρονα συναγωνίζονται ποιος από τους τρεις θα δώσει περισσότερα στα μονοπώλια του τουρισμού και τους «τουρ οπερέιτορς».

Η οικονομική δραστηριότητα στον τουρισμό πρέπει να διασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη των κλάδων που σχετίζονται με αυτόν, τις διακοπές και την αναψυχή για τους εργαζόμενους και τη νεολαία ως ανθρώπινη ανάγκη και λαϊκό δικαίωμα, το οποίο τους στερεί η εμπορευματοποίηση του τουρισμού, η αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, και όχι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων για τα δικαιώματά τους.

Η πάλη του λαού και της νεολαίας για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, για δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, τη λαϊκή εξουσία - οικονομία.


ΣΕΛ.  6   -   7

Icon

Σε πύρινο κλοιό η Κέρκυρα

Χτες το απόγευμα και μέσα σε χρονικό διάστημα μιας ώρας εκδηλώθηκε μπαράζ διαφορετικών εστιών - γύρω στις είκοσι - καίγοντας απροσδιόριστη τεράστια δασική έκταση, ελαιοκαλλιέργειες και απειλώντας άμεσα κατοικημένες περιοχές.


ΣΕΛ.  21

«Μηδέν» από το λαό

Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της παρουσιάζουν πάντα τους στόχους τους σαν στόχους ολόκληρου του λαού. Οταν, για παράδειγμα, μιλούν για ανάπτυξη που τάχα θα φέρει ευημερία εννοούν τη δική τους ευημερία από την αύξηση των κερδών τους, που έχουν δημιουργήσει η εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης και οι θυσίες που έχει υποστεί η λαϊκή οικογένεια. Αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα και με τα ΕΣΠΑ. Οι νέες προτάσεις της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ αποτελούν επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και επιτάχυνσης των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην αγορά εργασίας. Εντάσσονται στην υλοποίηση της νέας επιδρομής σε βάρος των εργαζομένων και των λαών της ΕΕ, όπως αυτή έχει συγκεκριμενοποιηθεί στο «Σύμφωνο για το ευρώ». Να γιατί πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση. Να γιατί επίσης η ΝΔ σηκώνει χέρι σαν τον μαθητή που λέει: «Το 'πα πρώτος». Και οι δύο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παίρνουν άριστα από τους εξεταστές τους του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό πρέπει να πάρουν οριστικό «μηδέν» από το λαό. Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ για να ανατραπεί η πολιτική που χαρίζει στο κεφάλαιο και καταδικάζει το λαό στη φτώχεια, στην κατεύθυνση οριστικής ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.



ΜΕΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ
Για την κερδοφορία των επιχειρήσεων

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κινήσεις εξαπάτησης του λαού

ΣΕΛ.  9
Επιχείρηση περιορισμού διαδηλώσεων και κινητές κάμερες

ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Εκτός παιδικών σταθμών 436 βρέφη και νήπια

ΣΕΛ.  28
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Υπό κατάρρευση το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επικίνδυνες κατευθύνσεις με τα ναρκωτικά

Επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η κυβέρνηση μέσω της νομοθεσίας που αφορά στα ναρκωτικά, καθώς προσανατολίζεται στην πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Τα αδικήματα για προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης για ιδία χρήση μετατρέπονται από πλημμέλημα σε πταίσμα, ενώ μειώνεται η ποινή για τους διακινητές.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ