Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11057

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Χιλιάδες νέοι, εργάτες, άνθρωποι του μόχθου από όλα τα λαϊκά στρώματα αντάμωσαν στο μεγάλο ραντεβού με την ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ Ολοι στα συλλαλητήρια αύριο σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ, μαζί με ΠΑΣΕΒΕ,ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ

MotionTeam

Το πλαίσιο πάλης του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα, που συνοδεύεται με κάλεσμα στα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη για να μπουν εμπόδια και να ανατραπεί η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, παρουσίασε χτες στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο

Διαδηλώσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έγιναν, χτες, σε πολλές πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια, έγινε η συγκέντρωση που είχαν καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά.


ΣΕΛ.  13

Κόλαση

Κήρυξαν πόλεμο στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τα αστικά επιτελεία για να επιβάλουν την «εργασιακή εφεδρεία», δηλαδή την παραπομπή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην ανεργία με ένα επίδομα, τέτοιο είναι το 60% του μισθού, και στη συνέχεια απόλυση. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι όπλο πολέμου ενάντια σε όλη την εργατική τάξη. Γιατί αυξάνει πολλαπλάσια την ανεργία, σύμφυτη με τον καπιταλισμό που δεν αντιμετωπίζεται στα πλαίσιά του, ενώ η κρίση την αύξησε απότομα. Οι απολύσεις στο Δημόσιο την επαυξάνουν. Αυτό είναι όπλο στα χέρια καπιταλιστών, κράτους, κυβερνήσεων για να συνθλίβουν τους εργάτες. Να δίνουν μισθούς - ψίχουλα, να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, να εντατικοποιούν τη δουλειά, να απολύουν και να προσλαμβάνουν με όποιους όρους θέλουν, να τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και κάθε εργασιακό δικαίωμα, να εξαθλιώνουν τη ζωή της εργατικής οικογένειας, επιδεινώνοντας στο έπακρο τους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης. Τα βάσανα συνολικά της εργατικής τάξης γίνονται αβάσταχτα, τη στέλνουν στην κόλαση σκοτώνοντας τη ζωή της. Να, γιατί πρέπει να είναι ενιαίος ο αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην «εργασιακή εφεδρεία», δηλαδή στις απολύσεις στο Δημόσιο. Σε ρότα απεγκλωβισμού από τα αστικά κόμματα, οργάνωση και συμμετοχή στην ταξική πάλη, στη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου. Ορος, η συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Χυδαία επίθεση, πολλές στοχεύσεις

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Να διδάξουμε την αλήθεια

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Εκβιασμοί για να σωθεί το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για το δικαίωμα του Συλλόγου ΤΕΙ Λαμίας

ΣΕΛ.  13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα

ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Αλληλοσυμπληρώνουν την εφεδρεία

Είναι άθλιο το παιχνίδι που παίζουν κυβέρνηση και ΝΔ σε βάρος όλων των εργαζομένων. Ο ένας προτείνει, ο άλλος συμπληρώνει τη λεγόμενη εφεδρεία, δηλαδή τις απολύσεις στο Δημόσιο και οι δυο μαζί στηρίζουν την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, την προσωρινή, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, με μισθούς εξαθλίωσης.


ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙ
Αντίσταση με οργάνωση και αντιμονοπωλιακή συμμαχία

ΣΕΛ.  19
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Αδίστακτο για ασθενείς - υγειονομικούς

ΣΕΛ.  9
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ
Συκοφαντούν το εργατικό κίνημα

ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ