Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11136

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
Βήμα κλιμάκωσης με «φάρο» τον ασυμβίβαστο αγώνα των χαλυβουργών

ΣΕΛ.  8  -  9

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΚΚΕ: Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα της συγκυβέρνησης και στα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Μία λύση έχει ο λαός: Εξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος

Σφοδρή κλιμάκωση απέναντι στο λαό, με μπαράζ νέων μέτρων, που δεν έχουν καμιά σχέση με τα ελλείμματα και το κρατικό χρέος, δρομολογεί το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Μέτρα όπως η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτατου μισθού για να μειωθεί ακόμη πιο δραστικά, η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, της επικουρικής και της κύριας σύνταξης. Αλλά και η δραστική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, των εργοδοτικών εισφορών σε Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, Εργατική Εστία, ΟΑΕΔ, αυτά περιλαμβάνονται στο λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος που θέλουν να μειώσουν, το τσεκούρωμα των βαρέων και ανθυγιεινών. Ετσι κάνουν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους για το κεφάλαιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση σε όφελός του αφού θα έχει μεγαλύτερη κερδοφορία.


ΣΕΛ.  6  -  7,    13

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Σήμερα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Αγωνιστική κάθοδο στις Εθνικές Οδούς, σε διόδια και κόμβους, καθώς και σε πλατείες πόλεων και χωριών πραγματοποιούν σήμερα οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της χώρας. Κινητοποιήσεις θα γίνουν από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη.


ΣΕΛ.  21

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η παρουσίαση του Β' τόμου του Δοκιμίου της Ιστορίας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, 1949 - 1968, Β' Τόμος, σήμερα Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος, στον Περισσό. Το Δοκίμιο Ιστορίας θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


Προσφορά

Ο συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης Μ. Ζ. από την Τρίπολη προσφέρει 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αρκαδίας.



ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Φυγόκεντρες τάσεις και ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενθαρρυντικά μηνύματα

ΣΕΛ.  3
Μαχητική η κινητοποίηση των αναπήρων

ΣΕΛ.  19
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Δράση για την προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Απειλές και με κόψιμο σύνταξης

ΣΕΛ.  8
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

ΣΕΛ.  16  -  17
Μπαράζ φοροληστείας του λαού

Από την 1η Γενάρη 2012, η φοροεπίθεση περιλαμβάνει:

1. Τεράστια αύξηση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, λόγω μείωσης του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ.

2. Το χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης» για το 2011 σε μηνιάτικη βάση. Το χαράτσι που επέβαλαν φέτος είναι για το 2010.

3. Το χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης» για το 2012 σε μηνιάτικη βάση.

4. Οι δόσεις για το χαράτσι ακινήτων μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ του 2011 που δεν έχουν πληρωθεί, αφού δεν έχουν αποσταλεί ακόμη.

5. Οι δόσεις για το χαράτσι ακινήτων μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ για το 2012.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθούν η δραστική μείωση μισθού με την κατάργηση του κατώτατου, της σύνταξης κύριας και επικουρικής, η άκρατη εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις σε έμμεσους φόρους, το εργατικό εισόδημα δε φτάνει για την κάλυψη στοιχειωδών λαϊκών αναγκών. Ωθούνται σε χρεοκοπία, εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του λαού. Τώρα, αντεπίθεση για την κατάργηση των χαρατσιών, ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας που τα επιβάλλει.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ