Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11311

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Η στείρα εργοδοτική αδιαλλαξία εξοργίζει όλη την εργατική τάξη

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΤΟΕ
Το θέμα ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ αφορά όλη την Ελλάδα

ΣΕΛ.  3

ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ

Αλέκα Παπαρήγα: Η λογική που έχουν περί «ισοδύναμων μέτρων» είναι μια λογική και πρακτική που θα οδηγήσει στην αφαίρεση και μέρους του μισθού και των συντάξεων, και των παροχών σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων, τους οποίους αυθαίρετα θα τους κατατάξουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα

Τα προαποφασισμένα μέτρα, που εξαθλιώνουν το λαό, θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Ταυτόχρονα, ξεδιπλώνουν μια καλά οργανωμένη προπαγανδιστική εκστρατεία, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, επιδιώκοντας να παρατείνουν την ανοχή του, αναπαράγοντας τα παραμύθια περί ισοδύναμων μέτρων και ότι τάχα δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2012. Κανένας εφησυχασμός από τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τώρα συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό λαϊκό κίνημα, οργάνωση της δράσης, για να βάλουμε εμπόδια, να αποτρέψουμε το νέο αντιλαϊκό πόλεμο, να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης. Στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΧΑΪΑ
Καταστρεπτική πύρινη λαίλαπα

Στο έλεος του «στρατηγού ανέμου» βρέθηκαν χτες περιοχές της Αχαΐας που καταστρέφονται από την πύρινη λαίλαπα. Η ανεπάρκεια και τα προβλήματα των μέσων που διαθέτει η Πυροσβεστική φάνηκαν και χτες, αφού εφτά από τα οκτώ αεροπλάνα που στάλθηκαν για αεροπυρόσβεση εμφάνισαν βλάβες.


ΣΕΛ.  15

Διάλογος-Προκρούστης

Κυβέρνηση, εργοδότες και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ξανακάθονται στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου». Αντικείμενο τα Εργασιακά. Ο υπουργός Εργασίας έχει δηλώσει: «Το υπουργείο είναι προσηλωμένο στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος». Επομένως η πολιτική στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι δεδομένη. Την ίδια ώρα τα στοιχεία του ΣΕΠΕ δείχνουν ότι οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις είναι καλό εργαλείο των μεγαλοεργοδοτών για να μειώνουν μισθούς από 15% έως και 40%! Η ΓΣΕΕ σπέρνει αυταπάτες στους εργάτες ότι μπορεί να βγει κάτι θετικό από τους διαλόγους με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την κυβέρνηση. Προτείνει, όπως και ο ΣΕΒ, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που είναι μια ανακούφιση για όσους σήμερα παίρνουν τα 586 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα συμφωνούν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων που μειώνουν δραστικά τους μισθούς, σαν τη μείωση του μέσου μισθού που απαιτεί ο ΣΕΒ. Ο μόνος στόχος των μεγαλοεργοδοτών είναι η συρρίκνωση των κατακτήσεων των εργαζομένων, το τσάκισμα μισθών και Συμβάσεων, ως προϋπόθεση για να ενισχυθεί η «ανταγωνιστικότητά» τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βάζει πλάτες σ' αυτόν το στόχο. Αλλωστε όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ αλλά και «Αυτόνομη Παρέμβαση» - παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις πασχίζουν να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη στο έδαφος του καπιταλισμού, όπως και τα κόμματα που τις στηρίζουν, ανεξαρτήτως διαφορών στη διαχείριση. Να γιατί επιβάλλεται να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι μ' αυτές τις δυνάμεις και να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ.



ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Τείχος προστασίας λαϊκών οικογενειών

ΣΕΛ.  16
ΕΠ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάγωμα ιδιωτικοποίησης «ΔΩΔΩΝΗΣ» και ΑΤΕ

ΣΕΛ.  20
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΣΕΒΕ
Σήμερα κατά της φοροληστείας

ΣΕΛ.  20
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο «Τρίτση» Αθλητικό Camp της ΚΝΕ για νέους και νέες, από τις 8 μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη. Το Αθλητικό Camp θα περιλαμβάνει σεμινάριο για νέους και γονείς με θέμα τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, προγράμματα γνωριμίας με αθλήματα, διάφορα τουρνουά, καθώς και τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου.


ΣΕΛ.  17
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Κόλπα» με τις τιμές στο ρεύμα

ΣΕΛ.  20
ΓΡΑΜ. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

ΣΕΛ.  3
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΠΕ
Βεβαιώνουν «ζούγκλα» στα Εργασιακά

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ