Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11466

Αγρυπνείτε! Η Ευρωπαϊκή Ενωση χαλκεύει νέα μέτρα καταστολής των λαών και ποινικοποίηση της ιδεολογίας

ΣΕΛ.  13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και το συντονισμό του αγώνα

ΣΕΛ.  3

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνες με ριζοσπαστικά αιτήματα και στόχο τη ριζική πολιτική αλλαγή

Η καταιγίδα των μέτρων θα συνεχίσει, τα μέτρα θα μονιμοποιηθούν, ήταν προγραμματισμένα πριν την κρίση. Στην Ελλάδα υπήρχαν σημαντικές αντιστάσεις και δεν μπόρεσαν να τα περάσουν όλα

  • Εχει πολύ μεγάλη σημασία να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι η μαζικότητα των αγώνων, η μαχητικότητα και ταυτόχρονα ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, φιλολαϊκός, θα τον κάνουν να αντέχει στις όποιες προσωρινές δυσκολίες συναντάει.
  • Η λογική να τιμωρήσουμε την Μέρκελ πηγαίνοντας με τον Ομπάμα ή αντίθετα, σημαίνει να συνεχίζεται η ίδια πολιτική, ο μονόδρομος της ΕΕ, τα μονοπώλια να αποφασίζουν πού θα κάνουν επενδύσεις και πόσο φτηνή και χειραγωγήσιμη θα είναι η εργατική δύναμη.
  • Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει είναι να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Χρειάζεται να πιστέψει ο λαός στην εργατική - λαϊκή εξουσία, τότε μπορεί να νικήσει, να ανατρέψει αυτούς που έχουν τα κλειδιά στην εξουσία και στην οικονομία.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική

Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν, με τα τρακτέρ τους, στους δρόμους, απαντώντας αγωνιστικά στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η τρικομματική κυβέρνηση. Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, σε όλη τη χώρα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, των φόρων και χαρατσιών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Προσφορά

Ο σ. Κώστας Πεντεδέκας ενίσχυσε με 5.000 ευρώ το Σ.τ.Α.


Προκαλούν

Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του δικαιώματός τους στην απεργία. Δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργία νόμιμη. Αλλά η πολιτική «νόμος και τάξη» έχει πολύ κοντά ποδάρια. Μπορεί προς στιγμήν να έχει δήθεν κάποιες επιτυχίες η κυβέρνηση, κάποιοι εργαζόμενοι να μην μπορούν, για παράδειγμα, να ξεπεράσουν το φόβο της επιστράτευσης και όλοι μαζί να σκίσουν τα σχετικά έγγραφα, παρά το δίκιο του αγώνα τους. Θα έρθει όμως η στιγμή - άλλωστε αυτό έχει δείξει και όλος ο 20ός αιώνας - που ολόκληρος ο λαός θα ξεπεράσει και το φόβο και όποιες συγχύσεις ή αυταπάτες έχει. Γιατί ο αγωνιζόμενος λαός, θα έχει πιστέψει όχι μόνο στη δύναμή του, αλλά ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ότι υπάρχει άλλος δρόμος που οδηγεί στη δική του, την εργατική, τη λαϊκή εξουσία.



ΚΚΕ
Να μην πληρώσουν την «Αθηνά» οι σπουδαστές

ΣΕΛ.  21
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
Συντριπτικό πλήγμα στον πολιτισμό

ΣΕΛ.  25
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Διαδήλωσαν για την άμεση άρση της επιστράτευσης

«Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων. Φθηνές, ασφαλείς, αξιόπιστες, δημόσιες συγκοινωνίες». Το σύνθημα αυτό ήταν η προμετωπίδα της μαζικής και μαχητικής, αγωνιστικής κινητοποίησης που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ το Σάββατο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Στο μεταξύ, στην τροχιά της ποινικοποίησης των αγώνων παραμένει η συγκυβέρνηση.


ΣΕΛ.  8  -  9
12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΦΣΕΕ
Πλώρη για δυνατά σωματεία

ΣΕΛ.  32
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ξεκινούν την Πέμπτη 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  11
ΓΡΑΜ. ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καλεί στην απεργία της Πέμπτης

ΣΕΛ.  19
ΚΝΕ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

ΣΕΛ.  21
ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Καταστολή σε κινητοποίηση ενάντια στα διόδια

ΣΕΛ.  24
TASK FORCE ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ
Ακρωτηριασμός πολυιατρείων

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ