Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11482

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Πικετοφορίες σήμερα σε 34 γειτονιές της Αττικής

ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Για τα μονοπώλια το φαγοπότι των ΕΣΠΑ

ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΓΣΕΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για τη διεκδίκηση της Συλλογικής Σύμβασης

Η ΔΑΣ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν, χωρίς καμία καθυστέρηση, τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ στις 22 Φλεβάρη για να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση της ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία και για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα

Το ΠΑΜΕ ήδη έχει καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ συγκεκριμένη πρόταση και πλαίσιο για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Η πάλη για την ΕΓΣΣΕ και τις κλαδικές Συμβάσεις αποτελεί κεντρικό πρόβλημα, είναι μεγάλη αναμέτρηση. Η ΕΓΣΣΕ αποκτά μεγαλύτερη ακόμη σημασία στις σημερινές συνθήκες, γιατί εκτός των άλλων είναι η βάση για την υπογραφή των κλαδικών και άλλων Συμβάσεων, ακόμη κι επιχειρησιακών. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να κάνει αποδεκτή την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είτε με νόμο της κυβέρνησης, είτε με την εργοδοτική βία. Αποτελεί κύριο αίτημα της εργατικής τάξης η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ.


ΣΕΛ.  9

Sportidea

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑμΕΑ
Συνάντησαν βαρβαρότητα και τρομοκράτηση

Πάνω στη βαρβαρότητα των περικοπών και της τρομοκράτησης «έπεσαν» πάλι άτομα με αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και γονείς και κηδεμόνες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στη Βουλή συνάντησαν τα ΜΑΤ, ενώ οι... αρμόδιοι τους ενημέρωναν πως κανένα αίτημά τους δε θα ικανοποιηθεί.


ΣΕΛ.  17

Σαν μια γροθιά

Από τότε που ξέσπασε η καπιταλιστική κρίση, κάθε φορά που μειώνουν τους μισθούς ή προωθούν κάποια μορφή ευέλικτης εργασίας οι κυβερνώντες, εκπρόσωποι του κεφαλαίου, με τους συναρμόδιους της ΕΕ λένε στο λαό ότι «πρέπει να σκέφτεται τους άνεργους». Λένε, δηλαδή, ότι τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίζουν και που σπρώχνουν όλο και βαθύτερα στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα, θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και έτσι θα δημιουργηθούν καινούριες θέσεις εργασίας... Είναι ψεύτες και απόδειξη γι' αυτό είναι και τα ίδια τα δικά τους επίσημα στοιχεία, που όσο και να τα συμπιέζουν, ακόμα και με τον τρόπο καταμέτρησης, οι αριθμοί των ανέργων καλπάζουν καθημερινά ανεξέλεγκτα. Δηλαδή, στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης. Παιδιά που υποσιτίζονται. Νέοι που τους απαγορεύονται ακόμα και τα όνειρα. Και είναι σ' αυτούς τους ανθρώπους που αντί για μέτρα προστασίας ρίχνουν κατακέφαλα χαράτσια και όλο και πιο ληστρικούς φόρους για να προστατεύσουν από την άλλη με έξτρα επιδοτήσεις τους μεγάλους εργοδότες και τα λογής προγράμματα εκμετάλλευσης της ανέχειας και της απόγνωσης των ανέργων. Τέρμα τα παραμύθια. Ανεργοι και εργαζόμενοι σαν μια γροθιά οργανωμένοι πρέπει να βρεθούν μαζί σε όλους τους αγώνες, για ουσιαστική προστασία των ανέργων για σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.



ΔΙΟΙΚ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Ζητά «χαρτιά» από συγγενείς και συνοδούς ασθενών

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Κοροϊδεύουν το λαό με το «λάθος»

ΣΕΛ.  7
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Καλούν σε ξεσηκωμό στη «Euromedica»

ΣΕΛ.  16
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Τους ετοιμάζουν νέα μείωση στο μεροκάματο

ΣΕΛ.  8
ΚΝΕ
Μέτρα και όχι κούφια λόγια για τους στρατευμένους

ΣΕΛ.  6
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν μαζί με το λαό

Κοντά στις τρεις βδομάδες κλείνουν στα μπλόκα οι μικρομεσαίοι αγρότες, συνεχίζοντας, απτόητοι κι ακατάβλητοι, την πάλη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Σήμερα, στις 3 μετά το μεσημέρι, συγκέντρωση στο μπλόκο της Νίκαιας οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


ΣΕΛ.  18   -   19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ