Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024 - αριθ. φύλλου: 14583

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση δυναμώνει και το ΚΚΕ είναι η δύναμη που την εκφράζει!

Συνειδητή επιλογή να θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού στον βωμό των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν θα σας αφήσουν σε χλωρό κλαρί!


ΣΕΛ.  4   -   5

«Νυστέρι» στις ανάγκες του λαού η πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα

ΚΚΕ: Με φθηνά προπαγανδιστικά τρικ, η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση

Καμία θετική εξέλιξη δεν προαναγγέλλει για τον λαό η χτεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας | Η κυβέρνηση και η ΕΕ βρίσκουν λεφτά για να επιβάλουν τον θεσμό των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων αλλά δεν βρίσκουν για να ανοίξουν τις εκατοντάδες κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και να μειωθούν οι λίστες της ντροπής


ΣΕΛ.  11

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τα ρέστα της κοροϊδίας

Κοντά στα 4,3 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα κλείσει φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα, με τη φοροληστεία να εκτινάσσεται πάνω από τα 60 δισ. ευρώ, το 95% των οποίων πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Κι όμως... Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έχουν το θράσος να διακινούν το άθλιο παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους», με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, που όλες μαζί δεν ξεπερνάνε το 1,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια!

Δηλαδή, τρία παίρνει το κράτος από την τσέπη του λαού και ένα γυρίζει πίσω με την «επιδοματική» πολιτική, που ανακυκλώνει τη φτώχεια ανάμεσα στους λιγότερο φτωχούς και στους πιο εξαθλιωμένους.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι 28 από τις 45 εξαγγελίες που έκανε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, στρώνουν το έδαφος για νέα ρεκόρ κερδοφορίας σε κατασκευαστικούς και τουριστικούς ομίλους, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, βιομηχάνους και μεγαλοεξαγωγείς.

Ολοι αυτοί «έχουν λαμβάνειν» (και μάλιστα πολλά) από τις νέες φοροαπαλλαγές, τα κονδύλια από το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, τα «κίνητρα» για συγχωνεύσεις και για την επέλαση στην αγροτική γη, σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών.

Γι' αυτούς είναι και οι υπόλοιπες μισές εξαγγελίες, όπως για την ένταση των εκβιασμών στους ανέργους, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που θα γίνουν νέες «τρύπες» στα ταμεία και θα φορτωθούν από την άλλη τσέπη ξανά στους εργαζόμενους.

Τα... ρέστα που μένουν, είναι τα ψίχουλα της κοροϊδίας που διαφημίζουν απ' το πρωί έως το βράδυ τα κυβερνητικά επιτελεία.

Εχουν το θράσος να παρουσιάζουν ως «παροχές» την «αναμόρφωση» και τον «εξορθολογισμό» των επιδομάτων, που οδηγεί σε νέο τσεκούρωμα ακόμα και των ελάχιστων που δίνονται σε λαϊκές οικογένειες.

Με τον τίτλο «αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις» επαναλαμβάνουν τη φαρσοκωμωδία που παρουσίασαν στην περσινή ΔΕΘ, με «υποσχετικές» ότι το λαϊκό εισόδημα θα φτάσει σε 3 χρόνια εκεί που βρισκόταν πριν από 15! Χωρίς να υπολογίζονται βέβαια τα νέα χαράτσια και τα πλεονάσματα, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση και οι πολεμικές δαπάνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιβόητη «οριζόντια αύξηση μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους» «κοστίζει» στο κράτος όσο η παραμονή της φρεγάτας στην Ερυθρά για 6 μήνες!

Αλλά και η δήθεν «ενίσχυση» του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών είναι πρόκληση και εμπαιγμός, την ώρα που με το νέο φορολογικό τούς παίρνουν από άλλη τσέπη τα τριπλά - πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ - σε σχέση με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος!

Και βέβαια, ούτε λόγος για το πώς θα «ενισχύσει» η κυβέρνηση την Παιδεία και την Υγεία: Την ώρα που συγχωνεύει 1.000 τμήματα στα σχολεία και έχει κόψει πάνω από το 70% της χρηματοδότησης για τη σχολική στέγη, την ώρα που στα νοσοκομεία όλα κρέμονται από μια κλωστή, ετοιμάζουν το έδαφος για τον «κόφτη δαπανών» της ΕΕ που ενεργοποιείται σε λίγους μήνες και επιταχύνουν προγράμματα για μεγαλύτερο μπάσιμο των ιδιωτών σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση.

Να λοιπόν γιατί ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει ούτε από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ούτε από τις διεργασίες στον άλλο πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να διαμορφωθεί κυβερνητική εναλλακτική, ικανή να «τρέχει» την αντιλαϊκή επίθεση και ταυτόχρονα να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις.

Η πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους του αγώνα, εκεί όπου χιλιάδες λαού διαδήλωσαν και το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη ελπίδα για τον λαό. Αυτή είναι που πρέπει να δυναμώσει, ανοίγοντας δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.


50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αύριο Πέμπτη ξεκινάνε οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» | Το Σάββατο 14/9 θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Θ. Κωτσαντής | Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα


ΣΕΛ.  13   -   18


ΚΛΑΔΙΚΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πλατιά σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη για την οργάνωση της πάλης

Στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «ΤΡΙΑΝΟΝ». Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων οι μισθοί, η ακρίβεια, η Υγεία


ΣΕΛ.  9
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ
Εναρξη με πολλά προβλήματα και μαθητές - σαρδέλες

ΣΕΛ.  18   -   19
ΙΣΡΑΗΛ
Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα και κλιμάκωση των απειλών στον Λίβανο

ΣΕΛ.  22   -   23
ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
«Βαλλιστικές» κυρώσεις στο Ιράν με το βλέμμα στη Ρωσία

...την ώρα που οι Ευρωατλαντικοί είναι οι βασικοί χορηγοί της Ουκρανίας σε πολεμικό υλικό!


ΣΕΛ.  21
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Φιξ


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ