Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Μάρτη 2002 - αριθ. φύλλου: 8217

ΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:
Πανστρατιά για ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ των κυβερνητικών προτάσεων

Κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βιάζονται να «κλείσουν» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση...

Ταξική αγωνιστική απάντηση παίρνουν τη Δευτέρα στις 11 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ αυτοί που βάζουν βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και όσοι μέσα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βάζουν πλάτη για να περάσει η «δεύτερη έκδοση» των μέτρων Γιαννίτση. Μια ώρα μετά συνέρχεται η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, ενώ ήδη η πλειοψηφία αποφάσισε να συναντηθεί για δεύτερη φορά, την Τρίτη, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, συνεχίζοντας τον κατήφορο του «κοινωνικού διαλόγου». Με πρωτοβουλία τους, σωματεία της Αθήνας καλούν εργαζόμενους και συνδικάτα να καταδικάσουν το «πλαίσιο αρχών» και το διάλογο της απάτης. Μία και μόνη πρέπει να είναι η απόφαση της Ολομέλειας, ξεκαθαρίζουν οι ταξικές δυνάμεις: Η απόρριψη των μέτρων και η προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης. Σε πανστρατιά αντίστασης και διεκδίκησης των δικών τους αιτημάτων καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ που την Πέμπτη 14 Μάρτη, διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα, στο Πεδίο του Αρεως.

Παρέμβαση για το ασφαλιστικό χτες από την Κρήτη, όπου περιοδεύει, έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  8   -   12

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Στον κοινωνικό και πολιτικό αγώνα να ενταχθούν οι γυναίκες

Οι γυναίκες έχουν υποχρέωση να αντεπιτεθούν και να απαντήσουν με τη δράση τους στην πολιτική των κομμάτων της αστικής τάξης, που στο όνομα της ισότητας αφαιρεί κατακτήσεις και δικαιώματα και από τα δύο φύλα, τονίζει η ΚΕ του ΚΚΕ, στο μήνυμά της, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στη φωτογραφία, «οι τσαγκαρίνες», έργο από λάδι, φιλοτεχνημένο το 1951, στην εξορία, από την εξόριστη τότε ζωγράφο, Κατερίνα Χαριάτη - Σισμάνη, το οποίο αξιοποιήθηκε και για το εξώφυλλο του ειδικού ένθετου, που θα κυκλοφορήσει μαζί με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» και θα περιέχει μια συζήτηση του Β. Ι. Λένιν με την Κλάρα Τσέτκιν, για το «Γυναικείο Ζήτημα».


ΣΕΛ.  6   -   7


ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Από σφαγή σε σφαγή

Παραγωγή βαμβακιού 1.146.000 τόνων για το 2001 και 1.100.000 τόνων για το 2002, αναγνωρίζει με το «έτσι θέλω» η κυβέρνηση!


Κ. Δ.


ΣΕΛ.  23
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ο πόλεμος «θα συνεχιστεί»

Η επιχείρηση «Ανακόντα» θα συνεχιστεί «για όσο χρειαστεί», διαμηνύουν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, παρά τους 5 νεκρούς - Γερμανούς και Δανούς - που προστέθηκαν στους 7 Αμερικανούς των τελευταίων ημερών


ΣΕΛ.  22
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ασταμάτητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Ασταμάτητα τα δολοφονικά κύματα των ισραηλινών επιδρομών κατά παλαιστινιακών θέσεων. «Δε μας φοβίζει τίποτε», δηλώνει ο Γιάσερ Αραφάτ


ΣΕΛ.  20   -   21
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Χ. Φλωράκης και λαϊκό κίνημα»

Στη Θεσσαλονίκη, σε μια μεγάλη εκδήλωση παρουσιάστηκε χτες το βιβλίο «Χαρίλαος Φλωράκης και λαϊκό κίνημα», με την παρουσία του Επίτιμου Προέδρου της ΚΕ του ΚΚΕ. Μίλησαν ο συγγραφέας και ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Χουρμουζιάδης


ΣΕΛ.  3
«ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ»
Ασυνείδητοι «ψαρεύουν» στα σχολεία

Ακόμη και σε σχολεία επιχειρεί να στρατολογήσει θεατές - χειροκροτητές η παραγωγός εταιρία του τηλε-σκουπιδιού «Big Brother 2» του «Αντέννα»


ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ