Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002 - αριθ. φύλλου: 8334

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ
Συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Συλλαλητήριο οργής, αλλά και διαδήλωσης της απόφασής τους - να ορθώσουν με τον αγώνα τους ένα τείχος αντίστασης ενάντια στην καθημερινή σφαγή εργατών στους χώρους δουλιάς - κάνουν σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος οι εργαζόμενοι της Αθήνας. Στο συλλαλητήριο καλούν το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, καθώς επίσης και το Συντονιστικό των Σωματείων και Συνδικαλιστών της Αθήνας


ΣΕΛ.  12   -   13

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
Σοβαρές και ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ σε αγροτικές καλλιέργειες

Συγκέντρωση αγροτών αύριο στη Λαμία

Εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες σταφίδας των περιοχών Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Κορίνθου και Ζακύνθου, αλλά και καλλιέργειες άλλων περιοχών, προκάλεσαν οι πρόσφατες δυνατές βροχοπτώσεις, ενώ οι καλοκαιρινές καταιγίδες έπληξαν σημαντικά και τους καπνοπαραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στη σταφίδα και τα καπνά, αγγίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις και το 100% της παραγωγής, γεγονός που οξύνει παραπέρα τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων αγροτικών νοικοκυριών και τα φέρνει σε κατάσταση απόγνωσης.

Τόσο οι σταφιδοπαραγωγοί όσο και οι καπνοπαραγωγοί, διεκδικούν από την κυβέρνηση να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωσή τους. Στα πλαίσια αυτά, θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη των σταφιδοπαραγωγών Ηλείας στην Αλφειούσα για τις μορφές διεκδίκησης των αποζημιώσεων, ενώ η ΠΑΣΥ καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση. Κλιμάκιο του ΚΚΕ και ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ περιόδευσαν χτες στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο αίτημα των καπνοπαραγωγών, για άμεση και πλήρη αποζημίωση.

Παράλληλα, οι αγρότες της Φθιώτιδας πραγματοποιούν αύριο στη Λαμία παμφθιωτικό συλλαλητήριο στη Λαμία, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που τους οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα με τις τιμές - κοροϊδία για το βαμβάκι και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.


ΣΕΛ.  18   -   19

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Μπροστά σε μεγαλύτερη ακόμη όξυνση;

Μια νέα βομβιστική επίθεση σε καφετέρια του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, με 7 νεκρούς και 86 τραυματίες - την ευθύνη για την οποία διεκδίκησε χτες η «Χαμάς», ως απάντηση στη σφαγή αμάχων Παλαιστινίων την περασμένη βδομάδα στη Γάζα - μοιάζει να «αναβάλει» και πάλι την περιλάλητη «εκεχειρία», η οποία θα αποτελούσε εφαλτήριο για να προχωρήσει μια αμερικανική «πρωτοβουλία» διαλόγου και, ίσως, γίνει άλλοθι μιας μεγαλύτερης ακόμη σκλήρυνσης των Ισραηλινών.


ΣΕΛ.  14   -   15


Eurokinissi

ΥΠΟΘΕΣΗ «17 Ν»
Προβοκατόρικη «παρέμβαση» στις εξελίξεις

Νέο «επεισόδιο» από χτες στο σίριαλ της λεγόμενης εγχώριας τρομοκρατίας, με την προβοκατόρικη προκήρυξη, που φέρει την υπογραφή της «17 Ν»


ΣΕΛ.  6   -   8
ΛΑΡΙΣΑ
Προκλητική αμερικανική επέμβαση

Μέχρι και για τις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στη Θεσσαλία (!) ενδιαφέρθηκε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ, στη διάρκεια των συναντήσεών του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το νομάρχη Λάρισας


ΣΕΛ.  3
ΕΕΔΥΕ
Εκδήλωση στο Βράχο της Ακρόπολης

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό την Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην εκδήλωση μνήμης και αγώνα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ