Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8372

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ των εκλογών του Οκτώβρη

Με όλες τις δυνάμεις τους ρίχνονται πλέον οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, πολλοί ακόμη αγωνιστές των καθημερινών λαϊκών αγώνων, στη σημαντική πολιτική αναμέτρηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, καθώς έχουν απομείνει πλέον τέσσερις βδομάδες κι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της ανακήρυξης υποψηφίων και συγκρότησης των συνδυασμών. Σε χώρους δουλιάς και κατοικίας οργανώνονται συσκέψεις και συζητήσεις, δυναμώνει και πλαταίνει καθημερινά, ένας ζωντανός και πολύμορφος διάλογος με τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Βασικά τους όπλα είναι η επιτακτική ανάγκη της καταδίκης των αντιλαϊκών πολιτικών των κάθε λογής «ευρω-ΝΑΤΟικών μονόδρομων» και των εκφραστών τους, κεντρικών ή τοπικών, τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Η επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι τοπικές αρχές φρούρια αγωνιστικής συσπείρωσης, αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνώντων και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Η επιτακτική ανάγκη, να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάδειξη της αγωνιστικής λαϊκής συσπείρωσης στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής, της μόνης ικανής δύναμης, να δώσει την ελπίδα της προοπτικής για μια ριζικά διαφορετική πορεία.

Μπροστάρηδες σ' αυτή τη μάχη οι αγωνιστικοί συνδυασμοί της συμπαράταξης. Εκφραση της αγωνιστικής συνάντησης και γόνιμης συνεργασίας κομμουνιστών, με άλλες δυνάμεις, όπως το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, ανένταχτοι αγωνιστές της Αριστεράς και οικολόγοι, με τοπικές λαϊκές συσπειρώσεις και κινήσεις. Ο «Ριζοσπάστης» ξεκινά σήμερα την παρουσίαση των υποψήφιων δημάρχων της συμπαράταξης στους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της υπόλοιπης Αττικής.


ΣΕΛ.  5   -   8

Motion Team

28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Την Τετάρτη ανοίγουν οι πύλες της «κόκκινης πολιτείας»

Ολοκληρώνονταν, χτες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», ενώ τη «σκυτάλη» παίρνουν σήμερα οι πλούσιες εκδηλώσεις της Πάτρας, της Λάρισας, του Ηρακλείου, της Κομοτηνής, της Λαμίας και της Καβάλας. Η επιτυχημένη αυτή πορεία κορυφώνεται στην Αθήνα, την Τετάρτη 18 του Σεπτέμβρη, στο κεντρικό νεανικό τετραήμερο της «κόκκινης πολιτείας» στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων, με πολιτικές συζητήσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το Σάββατο θα γίνει η κεντρική ομιλία από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ (φωτό από Θεσσαλονίκη)


ΣΕΛ.  31

OIKONOMIKH ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Μέλη και φίλοι των Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας, «ΑΤΛΑΣ» του Σίδνεϊ και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» του Νιούκαστλ, στέλνουν στην Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ 2.000 δολάρια για την ενίσχυση της καμπάνιας του κόμματος της εργατιάς για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και 500 δολάρια στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ».


Η Αλέκα Παπαρήγα στη Λάρισα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Λάρισα την Τετάρτη 18 του Σεπτέμβρη



Ετοιμάζεται νέος «τρομονόμος»

Επικίνδυνα επεκτείνει το αντιδραστικό νομοθετικό «οπλοστάσιο» κατά του λαϊκού κινήματος ο προετοιμαζόμενος ήδη απο τη κυβέρνηση νέος «τρομονόμος».


ΣΕΛ.  3
ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΡΑΚ
Τα πετρέλαια ο στόχος

Ο έλεγχος των πηγών του πετρελαίου από τους Αμερικανούς βρίσκεται πίσω από τη σχεδιαζόμενη επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ, ενώ ολόκληρη η περιοχή του Περσικού Κόλπου γίνεται πεδίο όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανακατατάξεων στην παγκόσμια αγορά


ΣΕΛ.  26,   34

Eurokinissi

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Αύξηση κερδών - αύξηση νεκρών

Μια φρικτή εξίσωση παρουσιάζει σήμερα με στοιχεία ο «Ρ». Η αύξηση των κερδών προϋποθέτει την απαξίωση - μέχρι θανάτου - της ζωής του εργάτη. Στους 100, ήδη, οι νεκροί του 2002. Και τα κέρδη στα ύψη.


ΣΕΛ.  20   -   23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ