Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Ιούλη 2003 - αριθ. φύλλου: 8621

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Ανεπανόρθωτα ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ το πολιτικό σύστημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις χτεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης

  • Το ΚΚΕ παραμένει σταθερά υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος. Δεν το διαπραγματεύεται έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος, ούτε συμμετέχει σε συζητήσεις για κάποιες αλλαγές, που θα κάνουν το ισχύον λιγότερο ή εξίσου καλπονοθευτικό!
  • Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι βαθιά αντιλαϊκό και σάπιο. Δε διορθώνεται, ενώ τα περί διαφάνειας, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι προωθεί, είναι υποκριτικά. Φυσικά, οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την εφαρμογή του «πόθεν έσχες», αφού δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Το ΚΚΕ ελέγχει τα στελέχη του στα συλλογικά όργανα του Κόμματος κι αυτό το γνωρίζει ο λαός. Δεν περιμέναμε να το συστήσει ο Κ. Σημίτης.
  • Είναι γελοίος ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι υποψήφιοι βουλευτές «λαδώνονται», επειδή υποχρεωτικά έχουν πολλά προεκλογικά έξοδα! Η εξαγορά υποψηφίων έχει ως βάση την πολιτική γραμμή, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ενώ η κατάτμηση εκλογικών περιφερειών έχει ως βάση τα κόλπα για το μοίρασμα των βουλευτικών εδρών. Η τιμή του πολιτικού κόσμου κρίνεται από τα συμφέροντα, που αυτός υπηρετεί.
  • Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τη νεολαία, να απαντήσουν στην κυβέρνηση με ένταση της πάλης τους κατά της πολιτικής, που φέρνει κέρδη στους λίγους και στους πολλούς φτώχεια. Να απορρίψουν τη δημαγωγία της ΝΔ, που έχει ίδια πολιτική με του ΠΑΣΟΚ και συγκρούεται μαζί του για ψύλλους στ' άχυρα. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους και με την ψήφο τους.

29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Πλημμύρισε» νιάτα το «Κατράκειο»

Μήνυμα αντίστασης στην πολιτιστική υποβάθμιση. Μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για την αντοχή και τη ζωντάνια των προοδευτικών αξιών και την ανάγκη συμπόρευσης με τη ριζοσπαστική πολιτική του ΚΚΕ, έστειλαν χτες χιλιάδες νέοι που πλημμύρισαν το «Κατράκειο» της Νίκαιας. «Η παρουσία σας εδώ επιβεβαιώνει τη σχέση και τη θέση που έχει κατακτήσει το ΚΚΕ στη νεολαία, τη νεανική φυσιογνωμία του κόμματος της εργατικής τάξης» σημείωσε ο Θέμης Γκιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, στον σύντομο χαιρετισμό του. Και μετά, το «Κατράκειο» γέμισε τραγούδια με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τους «Socrates».


ΣΕΛ.  9


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Κινητοποίηση στις 15 Ιούλη

Κάλεσμα μαχητικής συμμετοχής στην κινητοποίηση της 15ης Ιούλη, απευθύνει στους εργαζόμενους των ΟΤΑ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Υπονομεύει την κινητοποίηση η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ


ΣΕΛ.  10
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Πλώρη για ανεξέλεγκτη μείωση πληρωμάτων

Στο προκρούστειο κρεβάτι του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης, τοποθέτησαν οι ... «κοινωνικοί εταίροι» το δικαίωμα στη δουλιά των χιλιάδων ναυτεργατών των ακτοπλοϊκών πλοίων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας


ΣΕΛ.  11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ
Να διωχτούν οι υπεύθυνοι

Την άσκηση ποινικής δίωξης, για τη βία κατά πολιτών από αστυνομικές δυνάμεις το τελευταίο διάστημα, ζητά η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», με υπόμνημά της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών


ΣΕΛ.  3
ΣΕΛ.  16   -   17


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ