Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8733

«ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ»
Θα καίγονταν σαν τα ποντίκια

ICON

Από τύχη δε θρηνήσαμε χτες νέα εκατόμβη θυμάτων, όταν στη ναυαρχίδα των «Μινωικών Γραμμών» έπιασε φωτιά φορτηγό με εύφλεκτα υλικά. Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα, αλλά, όταν το πλοίο έφτασε στο Ηράκλειο, οι επιβάτες ήταν αδύνατον να βγουν από το πλοίο, καθώς δεν άνοιγε η μοναδική έξοδος που διαθέτει το, κατά τ' άλλα, υπερσύγχρονο πλοίο!


ΣΕΛ.  16

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
«ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ» θέλουν τα παιδιά μας

Με τις συμβουλές της κ. Μίλερ «επιμορφώνει» τους δασκάλους το υπουργείο Παιδείας

Ο λαός μας γίνεται στόχος για άλλη μια φορά των παρεμβάσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αυτή τη φορά με το μανδύα της... παιδαγωγικής. Η νέα πρόκληση έγκειται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε να μπει στα σχολεία της χώρας εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς, της κ. Μπόνι Μίλερ - συζύγου του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τ. Μίλερ - που εκδίδει ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, με τη χορηγία της γνωστής πολυεθνικής «Πρόκτερ εντ Γκαμπλ». Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Χτίζοντας καλύτερη σχέση με τα παιδιά στην τάξη», και συνοδεύεται από φυλλάδιο - οδηγό και βίντεο, σχετικά με τις «Μαθησιακές Δυσκολίες και το σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας».

Το περιεχόμενο του «πακέτου» κινείται στη διάπλαση ευπροσάρμοστων και ανεκτικών στις ανάγκες της αγοράς χαρακτήρων και εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Ετσι, ως... Αμερικανάκια υποταγμένα στη νέα τάξη θέλουν να διαπαιδαγωγήσουν τα Ελληνόπουλα!


ΣΕΛ.  12   -   13

ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΠΟΤΑ
Ο εμπαιγμός φτάνει μέχρι το ξεσπίτωμα!

Ανάστατοι είναι οι σεισμόπληκτοι του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ στο Μενίδι, καθώς, μετά τα «ραβασάκια» του ΥΠΕΧΩΔΕ -μέσω της δημοτικής Αστυνομίας- που τους καλούσαν να εγκαταλείψουν τα κοντέινερ - οικίσκους, εμφανίστηκαν και γερανοί, που επιχείρησαν να αφαιρέσουν κοντέινερ με εντολή του υπουργείου Χωροταξίας. Οι σεισμόπληκτοι αντέδρασαν και οι γερανοί έφυγαν άπρακτοι, αλλά η απειλή παραμένει


ΣΕΛ.  25

Αίσχος!

Η δήλωση για τα 85χρονα του ΚΚΕ που έκανε ο Χαρίλαος Φλωράκης, δε... χωρούσε στα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών (με εξαίρεση τον ΑΝΤ στο μεταμεσονύκτιο δελτίο του)!

Φυσικά δε χρειάζεται να επαναλάβουμε με τι άλλες ανοησίες ασχολήθηκαν στα δελτία τους τα εν λόγω κανάλια... Οσοι παρακολούθησαν τηλεοπτικές ειδήσεις γνωρίζουν πολύ καλά!

Δεν υπάρχουν λόγια να απαντηθεί η πρόκληση! Μόνο ένα «αίσχος», που φυσικά σε κανέναν από τους παραλήπτες του δε θα προκαλέσει ερυθρίαση! Διότι η στάση τους είναι ταξική! Ξέρουν τι κάνουν! Οι τηλεθεατές το ξέρουν όλοι;



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Στο 40,42% η κάλυψη του πλάνου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το πανελλαδικό πλάνο της οποίας είχε καλυφτεί σε ποσοστό 40,42%, μέχρι τις 17 Νοέμβρη


ΣΕΛ.  6
ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Η Ασφάλεια ξανάρχεται...

Την ίδρυση 96 τοπικών, αυτοτελών, τμημάτων Ασφάλειας στην Αττική, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με αρμοδιότητες «τη δημόσια και κρατική ασφάλεια»


ΣΕΛ.  25
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σε τροχιά κινητοποιήσεων

Την κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού της Νίκαιας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα


ΣΕΛ.  29

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ