Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999 - αριθ. φύλλου: 7540

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Αλλα δηλώνουν και άλλα αποφασίζουν

Ενώ η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα στο Ελσίνκι, έχοντας στην ημερήσια διάταξη μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, η ελληνική πλευρά περιορίζεται σε δηλώσεις, περί «σκληρών διαπραγματεύσεων», σχετικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας


ΣΕΛ.  13

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 16 Δεκέμβρη
ΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
στην «άνετα εφαρμοζομένη μεταρρύθμιση»!

Εφαρμόζουν άνετα τη μεταρρύθμισή τους, ισχυρίζεται ο Αρσένης, με εισαγγελείς και Αστυνομία κατά  μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικων!

Δυναμικά, συντονισμένα και αποφασισμένα συνεχίζουν οι μαθητές τις κινητοποιήσεις, μετά τα επιτυχημένα μαθητικά συλλαλητήρια, σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας. Την Κυριακή πραγματοποιείται νέα πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών Αγώνα, ενώ προετοιμάζεται ήδη το νέο αγωνιστικό ραντεβού, με νέες κινητοποιήσεις στις 16 Δεκέμβρη.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, δείχνει αδιαλλαξία να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, ανάγει όμως σε προνομιακό συνομιλητή της το ανύπαρκτο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας και επιλέγει το δρόμο του αυταρχικού κατήφορου, στέλνοντας καθημερινά εισαγγελείς και χωροφύλακες στα σχολεία της χώρας, για να προχωρήσει... η «άνετα εφαρμοζόμενη μεταρρύθμιση», κατά τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. Στο καθημερινό πογκρόμ συλλήψεων και βίας στα σχολεία, οι μαθητές, οι γονείς, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι απαντάνε, με τον ενωμένο αγώνα τους για δημόσια, ενιαία και δωρεάν Παιδεία. Σε απόφασή της η ΟΛΜΕ, καλεί τους καθηγητές να αρνηθούν να γίνουν «παιδονόμοι». Με ανακοινώσεις τους Ενώσεις Πυροσβεστών αρνούνται να χρησιμοποιούνται για την καταστολή του αγώνα των παιδιών τους και καθημερινά φουντώνει το κίνημα συμπαράστασης.

ΣΕΛΙΔΕΣ 5_ 11


«Οχι άλλο αίμα στην οικοδομή» !

«Οχι άλλο αίμα στην οικοδομή» βροντοφώναξαν χτες οι οικοδόμοι με δυναμικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια πανελλαδικής 24ωρης απεργίας του κλάδου, και απαίτησαν να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής τους και ο «κάθε εγκληματίας να κάτσει στο σκαμνί». Απαίτησαν, επίσης, άμεσες λύσεις στα υπόλοιπα προβλήματα του κλάδου και δεσμεύτηκαν για νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  17


Κυβερνητική επιχείρηση διάλυσης του ΕΣΡ

ΣΕΛ.  15
Αγωνιστικό «μπαράζ»

ΣΕΛ.  17
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Υπεκφυγές για τους προβοκάτορες

ΣΕΛ.  3
Εντείνεται η εκλογολογία

ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ