Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999 - αριθ. φύλλου: 7541

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ
Στα κατοχικά Τάγματα Ασφαλείας υπηρέτησε ο Ε. Γιαννόπουλος

Ουδέποτε ο Ε. Γιαννόπουλος συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση αλλά, αντίθετα, υπηρέτησε στα διαβόητα κατοχικά Τάγματα Ασφαλείας, υποστήριξε και χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο Θ. Κατριβάνος και προειδοποίησε, ότι κάθε δικονομική προσπάθεια αναβολής της σχετικής δίκης, θα είναι φυγομαχία και απόδειξη του ποιος έχει «λερωμένη τη φωλιά» του

ΣΕΛΙΔΑ 3


Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά στο έλεος της επιδιαιτησίας
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
κρύβουν οι θριαμβολογίες

Επικίνδυνη η απόφαση για δημιουργία δυνάμεων ταχείας επέμβασης  50.000 στρατιωτών, ενώ νέες αποφάσεις αναμένονται σήμερα...

Οι διάφορες προσπάθειες θριαμβολογίας προσπαθούν να κρύψουν τις συνολικές αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται για τα ζητήματα της περιοχής, με βάση τις χτεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι.

Οι διπλωματικές και γενικόλογες διατυπώσεις, που επιλέχτηκαν για τα σχετικά κείμενα, δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι το Κυπριακό οδεύει με τις συνομιλίες στο τελικό στάδιο του ξεπουλήματος μέσω της θεσμοθέτησης της διχοτόμησης ενός ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ, ενώ τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Αιγαίο και οι τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας θα βρίσκονται ακόμα περισσότερο πλέον στο σημείο που θα καθορίζει η επιδιαιτησία και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα του αμερικανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού.

Εξίσου σοβαρό όμως, που αποφασίστηκε χτες και που προσπάθησε να υποβαθμίσει ο πρωθυπουργός, αλλά πρέπει να ανησυχήσει κυρίως τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, είναι η δημιουργία του στρατιωτικού σώματος 50.000 μισθοφόρων ταχείας επέμβασης στις χώρες της περιοχής για την «ασφάλεια και άμυνα» της Ευρώπης.

ΣΕΛΙΔΕΣ 12 - 13


ΜΑΘΗΤΕΣ
Ελπιδοφόρος αγώνας

Ο ελπιδοφόρος αγώνας της νιότης φουντώνει σε όλη την Ελλάδα, και τα μαθητικά Συντονιστικά Αγώνα προετοιμάζονται για την αυριανή Πανελλαδική Συνάντηση στην Αθήνα. Το μαθητικό κίνημα αποκαλύπτει ότι «οι αναδιαρθρώσεις, οι "εκσυγχρονισμοί" στο εσωτερικό των χωρών προϋποθέτουν η γνώση να γίνει άγνοια και η αντίσταση να γίνει υποταγή», όπως τόνισε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Οι μαθητές, δίνοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, τσακίζοντας μαζικά και αποφασιστικά την τρομοκρατία της κυβέρνησης, φωτίζουν το δρόμο και στα άλλα τμήματα της κοινωνίας.


ΣΕΛ.  5 _ 10

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός έχει τη δύναμη ν' αλλάξει πορεία

Το πιο μεγάλο ρήγμα στο δικομματισμό θα το προκαλέσει ο λαός, όταν θα συγκροτήσει το δικό του Μέτωπο πάλης, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας στη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, υπογραμμίζοντας πως η εργατική τάξη θα είναι η «καρδιά» του.



Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού

Είναι ελάχιστη υποχρέωση του κράτους να δημιουργήσει και ν' αναβαθμίσει όλες τις απαραίτητες δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, για όλα τα μέλη της εργατικής λαϊκής οικογένειας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά, τονίζει η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Μέρας του Παιδιού


ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ερχεται βδομάδα κινητοποιήσεων

ΣΕΛ.  20 _ 21
ΓΣΕΕ
Αποφάσεις «συναίνεσης» και υποταγής

ΣΕΛ.  20 _ 21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ